Digitale retouren

Meer bezorgsucces, minder papierverspilling

Verstuur je regelmatig partijenpost? Dan krijg je ongetwijfeld te maken met retourzendingen. Van verkeerde adressen tot klanten die verhuizen: het aantal retouren kan flink oplopen. En daarmee ook je papierverspilling. Wil je dit duurzamer aanpakken? Onze digitale retouren helpen daarbij!

Wat zijn digitale retouren?

Digitale retouren zijn het gratis én duurzame alternatief voor fysieke retouren. Wanneer je een 2D-matrixcode gebruikt op je adreslabels, kunnen onze sorteermachines de post van jouw partij automatisch herkennen en verwerken. Dus komen er zendingen retour? Dan ontvang je een overzichtelijk klantenbestand met alle retourzendingen met de reden van retour. Zo werk je gemakkelijk je adressenbestand bij voor je volgende mailing. Dat scheelt jou niet alleen tijd en geld, maar ook een hoop papier. En omdat we je retourzendingen als digitaal bestand aanleveren, hoeven we ze niet meer fysiek bij je terug te brengen. Daardoor rijden wij minder kilometers per poststuk. En dat is stukken duurzamer!

Jouw voordelen

Bij ons staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Wij helpen jou dan ook graag om groener te ondernemen. Met digitale retouren kun jij bewuster omgaan met papier en post:

✔Minder papierverspilling en minder kilometers per poststuk
✔Bespaar op print,- verwerkings- en portokosten
✔Bereik je volledige doelgroep met meer bezorgsucces
✔Voorkom herhalingsfouten

Zo werkt het

Van deur tot deur slim versturen? Zo pak je dat aan: 
 
1. Meld je partijenpost voor zoals je gewend bent, kies voor digitale retouren en verwerk de 2D-matrixcode uit je adrescontrole in je adreslabels. 
2. Post die we niet kunnen bezorgen, komt retour in ons sorteercentrum, waar onze sorteermachines de 2D-matrixcode op het poststuk herkennen. 
3. Jij ontvangt van ons de gegevens van je retourzendingen in één overzichtelijk databestand.  
4. Werk je klantenbestand bij met alle retourinformatie. Zo krijg je bij je eerstvolgende partij minder post retour. 
 
Toch liever je post fysiek retour ontvangen? Dat kan! Geef het aan bij het voormelden van je partij.

Vragen? Neem contact op

Meer weten over digitale retouren? Of ben je benieuwd naar nog meer digitale oplossingen? Neem dan gerust contact op met je accountmanager. We vertellen je er graag meer over.