Post naar het buitenland

Zakelijk veel versturen

Als je vaak partijen post naar het buitenland verstuurt, dan wil je dat het makkelijk is én de zekerheid hebben dat je klanten het ontvangen. Met ons betrouwbare, wereldwijde netwerk verstuur je makkelijk en snel je internationale post en direct mail. Let op: Vanaf 1 januari 2020 mag je geen goederen meer meesturen met 'partijenpost gemengd of bijzonder buitenland’.

Verstuur je minder dan 100 poststukken per keer? Kies dan een frankeermethode die beter bij je past.

Wat verandert er?

Door internationale regelgeving, bepaald door de Wereldpostunie, moeten we een strikt onderscheid maken tussen het verzenden van documenten en goederen. Al jouw goederenzendingen moeten voortaan voorzien zijn van een verzendlabel met barcode. Daarnaast eisen landen dat we de informatie over deze zendingen digitaal en vooraf met ze delen. Met name wanneer je goederen verstuurt met onze partijenpost producten bijzonder, gemengd of pakjes zonder track & trace gaat er iets voor je veranderen. Lees meer over de veranderingen.

Voordelen zakelijke post buitenland

  • Betrouwbare bezorging via ons wereldwijd netwerk 
  • Keuze uit aanbieden op formaat: groot, klein, bijzonder of gemengd 
  • Vertegenwoordigd in 13 landen met eigen kantoren – lokale kennis paraat 
  • Voordelige tarieven al vanaf 100 stuks 
  • Altijd snel bezorgd met Priority

Wat kost het?

Het formaat, gewicht en het totaal aantal stuks bepalen de portokosten. Als je een partij met gemengde formaten verstuurt, dan rekenen we met het gemiddelde gewicht. Je ontvangt als zakelijke klant al korting vanaf 100 stuks. De betaling gaat op rekening. 

Speciale wensen of grotere partijen post? We denken graag met je mee en bieden een offerte op maat.

Hoe werkt het aanbieden?

Partijenpost kun je online aanbieden. Ga naar Mijn PostNL en volg 3 simpele stappen:

  1. Voorzie de poststukken van een prioritylogo en een PostNL Port Paye aanduiding.
  2. Verzend je brieven naar een bestemming buiten de EU? Voeg dan een douaneformulier bij.
  3. Lever je post aan bij één van onze business points of laat je partij ophalen met de haalservice.


Lever per partij dezelfde formaten aan

Per partij post die je aanlevert geldt in de basis dat de poststukken hetzelfde uiterlijk en formaat hebben en vallen binnen dezelfde gewichtsklasse. Bijvoorbeeld 0 tot 20 gram of 20 tot 50 gram. Je levert de post vervolgens aan als klein, groot of bijzonder. Kijk in onderstaande schema voor de toelichting per formaat:

FormaatAfmetingen en gewichtVerpakkingInhoud
KleinMaximaal C5-formaat en 50 grPapier: gesloten envelop, kaart of selfmailerPapier
GrootMaximaal C4-formaat en 350 grPapier: gesloten envelop, kaart of selfmailer foliePapier
BijzonderMaximaal 380 x 265 x 32 mm en 2 kgAlle poststukken, ook folieAlle soorten: ook goederen en gadgets


Gemengd aanleveren kan ook

Verstuur je post met verschillende formaten en wil je tijd besparen? Dan kun je ook je post gemengd aanbieden. Zelf sorteren, wegen en frankeren is dan niet meer nodig, dat doen wij dan voor je. Let op: Voor zendingen binnen Nederland mogen de brieven goederen bevatten. Voor gemengde partijen naar het buitenland mogen de brieven géén goederen bevatten.

Van internationale prospects naar klanten? 

Al vanaf 500 stuks per partij versturen wij al je reclame- en marketingmateriaal naar het buitenland . En als jouw post minder haast heeft, dan kunnen we je blij maken met extra voordelige direct mail tarieven. 

Tijdschriften en magazines naar België

Periodieken verstuur je met een bepaalde regelmaat en kun je dus ruim vooraf voorspellen. Met onze collega’s in België gelden speciale afspraken om periodieken tegen een aantrekkelijk tarief te kunnen verzenden. 

Aanvullende services 

Verstuur je iets van waarde en heb je dus behoefte aan meer zekerheid door een handtekening voor ontvangst? Of wil je met spoed laten bezorgen in het buitenland? Kijk uit welke services je kunt kiezen.

Zie ook: