Algemene beperkingen buitenland

Waar u op moet letten bij internationale zendingen

Sommige goederen mag u niet naar het buitenland versturen. Of alleen onder bepaalde voorwaarden. U hebt hiervoor bijvoorbeeld begeleidende documenten nodig.

Toestemming vooraf vragen

Soms moet u vooraf toestemming vragen aan het land waar u goederen naartoe wilt sturen. Bijvoorbeeld in het geval van waardezendingen zoals geld, edelstenen, munten en documenten met een verzamelwaarde. U dient hiervoor gebruik te maken van de Verzekerservice.

Controleer de voorwaarden

Controleer vooraf of u bepaalde goederen mag versturen naar het land van bestemming. Kijk hiervoor bij verzendvoorwaarden. De meest actuele informatie vindt u vaak op de website van het lokale postbedrijf, of de ambassade van het land.

Wordt uw zending om welke reden dan ook in beslag genomen? Dan kunt u geen aanspraak maken op compensatie of een schadevergoeding. Bekijk de douaneregels op de website van de World Customs Organisation.

Zendingen buiten de EU

Verstuurt u goederen naar een land buiten de EU? Houd er dan rekening mee dat u douaneformulieren moet invullen. Welk formulier u gebruikt hangt af van de waarde van de zending.

Lees meer over Douanedocumenten