Zakelijk versturen

De Brexit heeft vooral gevolgen voor zakelijke zendingen naar het VK. In de checklist lees je wat er allemaal verandert en vind je handige stappen om je klaar te maken voor de Brexit. Zo kun je ook na 1 januari gewoon blijven handelen met het VK. Nog vragen? Neem contact op met je contactpersoon bij PostNL.

Niet zakelijk versturen

Ben je geen zakelijke klant, maar verstuur je wel af en toe goederen naar het VK? Dan moet je voortaan douaneformulieren meesturen met elke goederenzending. Ook betaalt de ontvanger in het VK inklaringskosten als de inhoud van de zending meer dan 39 pond waard is. Frankeer en betaal gemakkelijk online via jouw.postnl.nl. Wij printen het verzendlabel en de douane-informatie dan voor je uit bij het PostNL-punt. Nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

Verzendtarieven naar het VK

Ook de tarieven voor verzenden naar het VK veranderen.

Pakket ontvangen uit het VK

Pakketten uit het VK komen nu officieel van buiten de Europese Unie. Wanneer je een pakket ontvangt met een waarde van 22 euro of meer, betaal je als ontvanger inklaringskosten. Je ontvangt hier van tevoren bericht over via post of e-mail.