Uw pakket uit het buitenland

Goed om te weten als u goederen invoert

Verwacht u een pakket uit het buitenland? Dan kunt u te maken krijgen met extra kosten zoals invoerrechten, btw, en accijns. Het papierwerk dat hierbij hoort regelen wij voor u. U betaalt uiteindelijk de kosten voor de ‘inklaring’ van uw pakket bij de douane.

Hoe zit het ook alweer?

Voor pakketten afkomstig uit landen binnen de Europese Unie hoeft u niet te betalen. In deze landen kennen we immers vrij verkeer van goederen. 

Is uw pakket afkomstig uit een ander land? Dan moet u misschien wel betalen. Dit is het geval bij:

  • aankopen vanaf 22 euro 
  • geschenken vanaf 45 euro 

Hoeveel u precies betaalt, hangt af van het soort goederen en de waarde. Meer informatie hierover vindt u op de website van de douane.

Waaruit bestaan de inklaringskosten?

Inklaringskosten kunnen bestaan uit: 

  • invoerrechten, btw en andere heffingen (accijns) 
  • administratieve kosten (waarde van de goederen vaststellen, douaneaangifte invullen, ontvanger aanschrijven als er gegevens ontbreken of niet kloppen) 
  • opslag- en bewaarkosten 
  • incassokosten

Hoe kan ik de inklaringskosten betalen?

Pakketten waarvoor inklaringskosten moeten worden betaald, leveren we altijd rechtstreeks af bij een PostNL-locatie. U kunt de inklaringskosten betalen als u uw pakket gaat ophalen. Betalen kan met pin of contant.

Wat als ik de inklaringskosten niet wil betalen?

In dat geval haalt u het pakket niet op. We sturen het dan terug naar de afzender. U hoeft de inklaringskosten dan niet meer te betalen. 

Let op: zodra u het pakket in ontvangst hebt genomen, bent u verplicht om de inklaringskosten te betalen.