Online altijd de laatste informatie

Vanaf 1 juli 2022 informeren we je digitaal waar je pakket is bezorgd: bij de buren of bij een PostNL-punt. Want online heb je altijd de laatste informatie over waar je pakket is. Ook kun je online je bezorgmoment wijzigen en je bezorgvoorkeuren doorgeven. Het is daarom handig om een PostNL-account aan te maken. Daarmee kun je je pakket altijd volgen, ook in de PostNL-app.

Wanneer ontvang ik nog wél een niet-thuisbriefje?

Per 1 juli 2022 geven we alle informatie over de locatie van je pakket zoveel mogelijk per e-mail of in de PostNL-app. Je krijgt alleen in de volgende gevallen nog een briefje op de deurmat. Dit is alleen het geval als we je e-mailadres niet hebben:

  • Je ontvangt medische post en de verzender heeft bij ons aangegeven medische post te versturen.
  • Je krijgt een cadeau of een relatiegeschenk (alleen als de verzender heeft aangegeven cadeaus of relatiegeschenken te versturen).
  • De zending valt onder de universele postdienst, zoals officiële stukken van een notaris of pakketjes die via een PostNL-punt zijn verstuurd.

Wat zijn de voordelen van een PostNL-account?

Altijd direct de laatste informatie over je pakket

Je pakketbezorger levert het pakket af bij de buren óf bij een PostNL-punt bij jou in de buurt. Je krijgt een e-mail met daarin het huisnummer van de buren of het adres van het PostNL-punt. In de PostNL-app krijg je ook een berichtje.

Digitaal volgen is duurzamer

Het digitaal volgen van je pakketten is niet alleen handig, het is ook duurzaam. Doordat de bezorger geen niet-thuisbriefje meer achterlaat besparen we zo 70.000 kilo papier per jaar! Dat zijn maar liefst 206 esdoornbomen.

Bezorgvoorkeuren instellen

Wil je dat we standaard je pakket bij een PostNL-punt bezorgen? Goed nieuws: in je PostNL-account kun je helemaal zelf instellen waar we je pakket bezorgen als je niet thuis bent. Bekijk hoe je je bezorgvoorkeuren kunt instellen.

Download de PostNL-app

Wil je al je post- en pakketzaken in één handig overzicht op je telefoon? Download dan de PostNL-app en log in met je account. Dan krijg je handige pushnotificaties over waar je pakket bezorgd is als je niet thuis bent.

Veelgestelde vragen