Vanaf 1 juli 2022 informeren we je digitaal waar je pakket is bezorgd: bij de buren of bij een PostNL-punt. Want online heb je altijd de laatste informatie over waar je pakket is. Ook kun je online je bezorgmoment wijzigen en je bezorgvoorkeuren doorgeven. Het is daarom handig om een PostNL-account aan te maken. Daarmee kun je je pakket altijd volgen, ook in de PostNL-app.

Wanneer ontvang ik nog wél een niet-thuisbriefje?

Per 1 juli 2022 geven we alle informatie over de locatie van je pakket zoveel mogelijk per e-mail of in de PostNL-app. Je krijgt alleen in de volgende gevallen nog een briefje op de deurmat. Dit is alleen het geval als we je e-mailadres niet hebben:
  • Je ontvangt medische post en de verzender heeft bij ons aangegeven medische post te versturen.
  • Je krijgt een cadeau of een relatiegeschenk (alleen als de verzender heeft aangegeven cadeaus of relatiegeschenken te versturen).
  • De zending valt onder de universele postdienst, zoals officiële stukken van een notaris of pakketjes die via een PostNL-punt zijn verstuurd.

Download de PostNL-app

Wil je al je post- en pakketzaken in één handig overzicht op je telefoon? Download dan de PostNL-app en log in met je account. Dan krijg je handige pushnotificaties over waar je pakket bezorgd is als je niet thuis bent. Download de app Android  Download de app iOS

Veelgestelde vragen

Ik volg mijn pakket niet online. Wat nu?

Waarom krijg ik geen 'niet-thuisbriefje'?

Waarom heb ik geen bericht gehad over het verdwijnen van het ‘niet-thuisbriefje’?

Gaat het pakket gelijk naar een PostNL-punt of soms ook naar de buren?

Ik was niet thuis toen mijn pakket werd geleverd en ik heb geen ‘niet-thuisbriefje’ ontvangen. Wat nu?

Waar vind ik mijn track & trace code?

Mijn pakket is volgens track & trace bezorgd, maar ik heb niets ontvangen en ook geen ‘niet-thuisbriefje’ gekregen. Wat nu?

Iemand wilde mij als verrassing een pakket sturen. Ik was niet thuis bij bezorging, wat nu?