Pakket retour sturen

Een pakket terugsturen is heel eenvoudig. Je hebt alleen een verzendlabel met barcode nodig. Geprint of digitaal. Weet je niet zeker of je die hebt? Check het bij de webshop waar je je product hebt gekocht.

Let op: is je pakket groter dan 176 x 78 x 58 cm, of zwaarder dan 23 kg? Volg dan de instructies van de webshop om je product terug te sturen.

Ik heb al een verzendlabel voor retour

Heb je een retourlabel ontvangen of geprint? Of heb je een digitale code voor retour ontvangen? Stuur je pakket direct en gratis terug.

Ik heb nog geen verzendlabel voor retour

Geen probleem, maak er simpel zelf een aan. Heb je een antwoordnummer van de afzender gekregen? Dan kost het je niks. Je kunt je verzendlabel gratis laten printen bij een PostNL-punt. Of print het label zelf en plak het op je retourpakket. Zorg dat er geen andere labels zichtbaar zijn.

Waar geef ik mijn retourpakket af?

Je kunt je pakket op verschillende manieren retour sturen:

  • Meegeven aan de bezorger. Zorg dat je een verzendlabel voor retour op je pakket hebt geplakt, en dat er geen andere labels zichtbaar zijn.
  • Afgeven bij een PostNL-punt in jouw buurt.

Verkeerd bezorgd pakket ontvangen?

Heb je een pakket ontvangen waar het adres van iemand anders op staat? Dan kun je het naar een PostNL-punt brengen. Je betaalt in dat geval geen verzendkosten.