Wat zijn PostNL-punten?

PostNL-punten zijn plekken bij jou in de buurt waar je het versturen en ontvangen van post en pakketten kunt regelen. Veel postkantoren van vroeger zijn nu PostNL-punten. Maar je vindt deze punten ook in bijvoorbeeld de lokale boekwinkel, supermarkt of tijdschriftenwinkel.

Hoe herken ik een PostNL-punt

Je herkent PostNL-punten aan de PostNL-sticker op de deur of het raam. Soms staat er buiten bij onze punten ook een uithangbord of vlag met het logo van PostNL.

Wat kan ik doen op een PostNL-punt?

Dat verschilt per locatie. Op de kleinste PostNL-punten kun je alleen postzegels kopen. Op de meeste punten kun je pakketten afhalen, versturen en retour sturen. Maar op grotere PostNL-punten kun je bijvoorbeeld ook je pakket met spoedservice verzenden, een Ov-kaart kopen of rouwpost verzenden.

Wil je weten welke punten er bij jou in de buurt zitten en wat je daar precies kunt doen? Bekijk dan onze locatiewijzer. Je vult je postcode in en ziet dan precies welke punten er bij jou in de buurt zitten. Als je op een icoontje klikt, kun je precies zien wat je op dit PostNL-punt kunt regelen.