Aangetekende brief versturen naar het buitenland

Extra zekerheid bij het wereldwijd versturen van je brief

Bewijs van versturen en ontvangst? Verstuur je brief aangetekend. Het wordt persoonlijk overhandigd aan de deur, nadat de ontvanger heeft getekend. De inhoud is verzekerd tot € 50 bij verlies of beschadiging.

Voordelen

  • Bewijs van versturen én ontvangst (handtekening)
  • Tot € 50 vergoed bij verlies of beschadiging
  • Volg je brief met track & trace

Handig als je bijvoorbeeld een contract verstuurt. Denk hierbij wel aan de waarde van de goederen. Minder dan € 50? Verstuur je brief aangetekend. Kies voor verzekerd versturen als de waarde hoger is (tot € 500). 

Geef je brief af bij een PostNL-punt. Let op: je kunt aangetekende brieven niet bij elk PostNL-punt afgeven. Kijk bij welk PostNL-punt je terechtkunt.

Aangetekende brief naar het buitenland versturen

Verstuur je iets anders dan papier in je aangetekende brief? Denk aan spullen die voelbaar zijn in de envelop of als je een brievenbuspakje gebruikt. Dan moet je een douaneformulier invullen en meesturen met je post. Deze krijg je van de medewerker bij het PostNL-punt. Als je je aangetekende brief online betaalt, krijg je automatisch het douaneformulier te zien. Deze kun je dan digitaal invullen. Geen printer? Wij printen je verzendlabel en eventueel bijbehorende douaneformulier voor je op het PostNL-punt.

Kan de brief niet bezorgd worden bij de geadresseerde? Geen zorgen. Dan wordt de brief automatisch en zonder extra kosten naar je teruggestuurd. Zodra de brief in het buitenland is, wordt de bezorging overgenomen door de postvervoerder van dat land. Het verschilt per land en per postvervoerder hoeveel bezorgpogingen worden gedaan. Dit heeft te maken met de afspraken die met een land zijn gemaakt. Als je hier vragen over hebt, neem dan contact op met de postvervoerder van dit land.

Benieuwd wanneer je brief naar het buitenland wordt bezorgd? Bekijk de bezorgtijd naar het buitenland.

Uitzonderingen: Geld en cheques verstuur je naar het buitenland altijd verzekerd. Deze artikelen komen niet in aanmerking voor een schadevergoeding als je ze aangetekend naar het buitenland verstuurt. Ongeacht de waarde.

Verzendkosten buitenland

t/m 2 kg
NL€ 9,25
EUR1€ 12,55
EUR2€ 15
Wereld€ 24

Gewicht en formaat

  • Maximumformaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm 
  • Minimumformaat: 14 x 9 cm
  • Maximumgewicht: 2 kg

Over de bezorging

Kan de brief niet bezorgd worden bij de geadresseerde? Geen zorgen. De brief wordt automatisch en kosteloos naar jou teruggestuurd, zowel binnen als buiten Nederland.

Heb je een brief aangetekend verstuurd en wil je weten waar het is? Volg je brief