De wereldwijde coronamaatregelen hebben invloed op het verzenden en ontvangen van buitenlandse post en pakketten. In sommige landen ligt de postbezorging volledig stil. In andere landen is er vertraging. Heb je iets verzonden of verwacht je iets uit het buitenland? Bekijk dan ons overzicht van de coronasituatie en bezorging per land.

Brief en kaart buitenland

Eenvoudig internationale post versturen

Een brief of kaart naar het buitenland frankeer je eenvoudig zelf met de internationale postzegel. Voor bestemmingen wereldwijd kun je ook een postzegelcode gebruiken. Je kunt internationale post ook aangetekend, verzekerd of met spoed versturen op het Postkantoor. Stuur je goederen mee met je brief? Lees dan wat er verandert vanaf 1 januari 2020.

Is de zending te groot of te zwaar voor de brievenbus? Ga dan naar Pakket buitenland.

Verstuur je meer dan 50 stuks goederenzendingen op jaarbasis? Dan is het versturen via een zakelijk account voordeliger.

Wat kost het?

Het tarief voor het versturen van een brief of kaart hangt af van het gewicht.

Tarieven internationale brievenbuspost

 GewichtZonePostzegelsTarief
Kaart of brief buitenland0 - 20 gInternationaal1 x Internationaal 1€ 1,55
 20 - 50 gInternationaal2 x Internationaal 1€ 3,10
 50 - 100 gInternationaal3 x Internationaal 1€ 4,65
 100 - 350 gInternationaal5 x Internationaal 1€ 7,75
 350 g - 2 kgInternationaal6 x Internationaal 1€ 9,30

Hoe groot en zwaar mag je brief of kaart zijn? 

  • Maximum formaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm
  • Minimum formaat: 14 x 9 cm
  • Maximum gewicht: 2 kg

Hoe werkt het?

Je kunt je brief of kaart naar het buitenland op verschillende manieren frankeren en versturen. Gefrankeerde internationale post doe je gewoon in de oranje PostNL brievenbussen of geef je af op het Postkantoor.

Let op: en brief gefrankeerd met postzegels mag geen goederen meer bevatten. Lees hier meer.

1. Zelf frankeren met internationale postzegel(s)

2. Zelf frankeren met een postzegelcode

3. Versturen op het Postkantoor

Goederen naar het buitenland

Verstuur je weleens goederen gefrankeerd met een postzegel naar het buitenland? Door internationale regelgeving, bepaald door de Wereldpostunie, moeten we een strikt onderscheid maken tussen het verzenden van documenten en goederen. Al jouw goederenzendingen moeten voortaan voorzien zijn van een verzendlabel met barcode. 

Daarnaast eisen landen dat we de informatie over deze zendingen digitaal en vooraf met ze delen. Dit betekent dat alle goederenzendingen voortaan als pakket zonder track & trace moeten worden gefrankeerd. Ook al zit het in een envelop. Op die manier komt er altijd een verzendlabel inclusief barcode op.

Zending online frankeren

Verzendopties internationale post

Wil je per brief iets belangrijks of waardevols versturen naar het buitenland of wil je dat de post snel aankomt? Maak dan gebruik van een van de volgende verzendopties:

Aangetekende brief buitenland

Verstuur je belangrijke post naar het buitenland? En wil  je een verzendbewijs, track & trace-code en een handtekening voor ontvangst? Aangetekend versturen geeft deze extra zekerheden.

Meer over aangetekende brief buitenland

Brief buitenland met verzekerservice

Verstuur je iets waardevols zoals juwelen of geld naar het buitenland? Met verzekerservice is de inhoud van jouw brief tot 500 euro verzekerd bij verlies of beschadiging.

Meer over brief buitenland met verzekerservice

Brief buitenland met spoedservice

Wil je dat internationale post extra snel bezorgd wordt? Kies dan voor spoedservice buitenland. In Europese zakencentra wordt de brief al de volgende werkdag bezorgd.

Meer over Brief buitenland met spoedservice

Zakelijke klant met veel en vaak post?

Bespaar tijd en geld met de digitale postzegel, frankeermachine, post op rekening of maak gebruik van Mijn PostNL. Je gooit de internationale post gewoon in de brievenbus, levert deze aan bij een Business Point of Postkantoor, of laat deze post ophalen door de haalservice. 

Meer over veel of vaak post versturen