Douaneformulieren

Voor bestemmingen buiten de Europese Unie (EU)

Een ingevuld douaneformulier is verplicht voor pakketten naar bestemmingen buiten de EU. Zo voorkom je dat je pakket retour komt. Je komt de informatievraag voor de douane vanzelf tegen als je online je verzendlabel koopt. Wij printen het label voor je als je je pakket komt afgeven bij een PostNL-punt.

Let op: bijzondere bestemmingen

Sommige bestemmingen liggen buiten de Europese Unie, ook al lijkt dat niet zo. Voor deze bijzondere bestemmingen is een douaneformulier verplicht. Let dus goed op dat je de juiste bestemming kiest wanneer je online je verzendlabel koopt. Je kiest dan bijvoorbeeld voor Andorra en niet voor Spanje. Hieronder staan de bestemmingen en postcodes waar het om gaat.

Bijzondere bestemmingen

Waarom is een douaneformulier nodig?

Op het douaneformulier staat informatie over je pakket. Denk bijvoorbeeld aan de waarde, de afzender en de ontvanger. De douane gebruikt deze formulieren om de goederen die het land in komen te controleren.

Versturen naar het buitenland? Online je verzendlabel kopen

Sinds 2020 is het verplicht om je pakket naar het buitenland vooraf digitaal aan te melden. Dit gebeurt automatisch als je online je verzendlabel koopt. Doe dat dus eerst. De informatie die je daarbij invult voegen we toe aan je verzendlabel. Daarna hoef je je pakket alleen nog maar even af te geven bij een PostNL-punt. De rest regelen wij!