Medische post

Verzending en bezorging van medisch materiaal

Medische post bevat vaak urgente informatie. Ook kan de inhoud ervan bederfelijk zijn. PostNL gaat dan ook zorgvuldig met uw medische post om. Wij adviseren u om spoedeisende Medische post van maandag tot en met donderdag te versturen.

Wat kost het?

De kosten voor het versturen van Medische post hangen af van:

  • Verpakking
  • Gewicht
  • Afmetingen
  • Manier van aanbieden (losse poststukken of Partijenpost)
Ontvangt u een diagnostische zending? Dan wordt vaak gebruik gemaakt van een Antwoordnummer. Het terugsturen van de diagnostische zending via dit Antwoordnummer is gratis.

Hoe werkt het?

Volg de verzendinstructies die u heeft ontvangen van de instantie waar de medische zending naartoe moet. Verstuur de zending bij voorkeur tijdens werkdagen.

Medische post in het weekend

Diagnostische zendingen

Medische pakketzending

Trombosekaarten

Bezorging rondom de feestdagen

Tijdens feestdagen bezorgen wij uw Medische post op de eerstvolgende bezorgdag. Het kan dan dus zijn dat er later bezorgd wordt dan u gewend bent. Wij houden u zo goed mogelijk op de hoogte van afwijkende aanleverlocaties en bezorgdagen.

Bekijk de Postbezorging rond de feestdagen

Medische Post-logo

Het Medische Post-logo met de geblokte bovenrand kunt u voor al uw Medische Post gebruiken. Bijvoorbeeld diagnostische zendingen, trombosekaarten en hielprikjes. Plaats het Medische Post-logo op uw eigen envelop of envopak. Houd hierbij rekening met de vormgevingsvoorwaarden en verpakkingseisen voor diagnostische zendingen.

Medische Post-logo AI
Medische Post-logo EPS
Medische Post-logo JPG
Medische Post-logo PDF

Download de handleiding voor het Medische Post-logo