Vraag over de spoed- of verzekerservice

Met de verzekerservice is je post of pakket extra verzekerd tegen beschadiging of verlies. Is er haast bij de bezorging? Met de spoedservice weet je zeker dat je post of pakket al op de eerstvolgende bezorgdag wordt bezorgd.

Verzekerservice

Verstuur je iets met de verzekerservice, dan is je post of pakket extra verzekerd tegen beschadiging of verlies.

Moet ik mijn post of pakket met verzekerservice versturen in een sealbag?

Dit is niet verplicht, maar als je kostbare spullen verstuurt raden we je zeker aan om een sealbag te gebruiken.

Spoedservice

Met de spoedservice weet je zeker dat je post of pakket al op de eerstvolgende bezorgdag wordt bezorgd (binnen Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden). Je kunt hierbij kiezen voor:

  • Bezorging vóór 10.00 uur
  • Bezorging vóór 12.00 uur

Nederland

Wanneer je met spoed een brief of pakket verstuurt, weet je zeker dat het al op de eerstvolgende bezorgdag wordt bezorgd (binnen Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden*). Je kunt hierbij kiezen voor:

  • Bezorging vóór 10.00 uur
  • Bezorging vóór 12.00 uur

*Naar de Waddeneilanden kun je alleen kiezen voor 12.00 uur. Het wordt dan de volgende werkdag voor 17.00 uur bezorgd. Dit heeft te maken met de vaartijden van de boot.

Let op: Het is niet mogelijk om met spoed naar een postbus of een antwoordnummer te versturen.

Buitenland

Heb je een brief of pakket dat met spoed naar het buitenland moet? Ook dat kan! Hiervoor werken we samen met UPS. De medewerker op het PostNL-punt geeft aan wat de verwachte bezorgtijd is. Je mag niet alles met spoed naar het buitenland versturen. Bekijk de aanvullende verzendvoorwaarden.