Frans Everink van Schuurman Schoenen

“Iets fysieks in je handen voelt heel bijzonder. Dat zie je terug in de cijfers.”

Frans Everink, commercieel directeur van Schuurman Schoenen, vertelt hoe de schoenenketen direct mail inzet als impactvol kanaal binnen de mediamix.

“Onze direct mail is met naam en toenaam aan de klant gericht. Het komt dus echt persoonlijk over. In een tijd waarin online media de consument overladen, voelt iets fysieks in je handen heel bijzonder. Dat zie je terug in de cijfers. De respons op een dm is gemiddeld 23 procent. En dat is echt uniek.”

Wat vijftig jaar geleden begon met een klein winkeltje in Borculo, groeide uit tot één van de grootste schoenenketens van Nederland. Schuurman schoenen telt inmiddels veertig filialen, verspreid over Noord- en Oost Nederland en bevindt zich vooral in het middensegment. Ook heeft Schuurman schoenen een webshop.

Online komt er veel op een consument af. Wat in deze tijd impact heeft, is persoonlijke aandacht. “Vergelijk het met het krijgen van een appje of een kaartje op je deurmat’ aldus Frans Everink. ‘Wat vind je zelf leuker? Waarschijnlijk dat laatste. De verzender laat zien dat hij echt energie in je steekt.”

Frans: “We schieten met direct mail niet heel breed het publiek in, maar benaderen alleen onze vaste klanten. Hoe leuk is het om een kaart te krijgen die speciaal voor jou is? Dat doen we minimaal twee keer per seizoen. We zien dat direct terug in de cijfers.”

Ook interessant

Thema’s onder de loep

Expert op het gebied van direct mail worden? Doe kennis op.

Experts delen hun kennis

Behoefte aan meer kennis en inspiratie? Bekijk de blogs over direct mail.

Het verhaal achter de feiten

De cijfers laten zien dat direct mail werkt. In de podcast hoor je waarom.

Doe de directmailcheck

Laat je direct mail door ons checken en ontvang praktische tips over hoe je deze direct mail nóg succesvoller maakt. Benieuwd naar de mogelijkheden van direct mail?

Logistieke uitdagingen? Laat je inspireren!