Iedereen kan schrijven

Jij dus ook!

Je gaat een direct mail maken. Wat zet je erop? Een beeld vinden, lukt nog wel. Maar de woorden … Ploeter jij soms ook zo op een tekst? Zit het verhaal wel in je hoofd, maar komt het niet uit je handen? Geen nood. Lees dit blog met schrijftips en je kunt direct aan de slag.

Iedereen kan schrijven

Tip 1: schrijven is schrappen

Vaak gebruiken we veel woorden om iets te vertellen. Wil je dat je tekst wordt gelezen? Houd het kort. Schrijf alleen op wat nodig is om je doel te bereiken. Twijfel je of je bepaalde informatie wel of niet moet noemen? Vraag je dan af wat er gebeurt als je het weglaat. Is het antwoord ‘niets’? Laat de informatie dan weg.

Tip 2: schrijven is vragen stellen

Welke vragen heeft de lezer bij jouw verhaal? Schrijf die vragen op. Ze helpen de lezer om snel de kern uit je verhaal te halen. Maar dat niet alleen. Ze helpen jou om structuur in je verhaal aan te brengen. Je hoeft alleen nog de antwoorden op de vragen op te schrijven en klaar ben je. Meer hoef je niet op te schrijven. Op overbodige informatie zit de lezer niet te wachten.

Tip 3: schrijven is spelen met punten

Zorg dat schrijven leuk is en leuk blijft. Voorkom dat je vastloopt en geen raad meer met je tekst weet. Schrijf daarom korte zinnen. 12 woorden in een zin is echt genoeg. Vind je het schrijven van korte zinnen moeilijk? Maak er een spel van om punten te zetten. Dus geen komma, en, want of omdat. Maar een punt. De punt kan echt je redder in nood zijn. Probeer het maar. Dan merk je dat het werkt.

Tot slot: schrijven is doen

Schrijven leer je door het te doen. Je zult zien dat je snel met sprongen vooruit gaat. Kun je nog wel wat meer schrijftips gebruiken? Lees dan ook de blog 'Hoe pak jij de aandacht?'. Ben je klaar met schrijven en ligt je direct mail klaar? Doe dan ook nog even de directmailcheck. Misschien hebben we nog wat handige (schrijf)tips voor je waarmee je je direct mail nog succesvoller maakt. Doen dus!

Doe de directmailcheck

Laat je direct mail door ons checken en ontvang praktische tips over hoe je deze direct mail nóg succesvoller maakt. Benieuwd naar de mogelijkheden van direct mail?