Frans Everink

Frans Everink van

Schuurman Schoenen:

“Iets fysieks in je handen voelt heel bijzonder. Dat zie je terug in de cijfers.”
Bekijk de video

Aandachtpakkers

Editie Schuurman Schoenen

Hoe ga je als ondernemer om met de steeds schaarser wordende aandacht van je doelgroep? Op welke manieren maak je nog écht contact? Voor het antwoord op die vragen gaan we met ondernemers in gesprek. Over persoonlijke aandacht. En over aandacht in de mediamix, met direct mail als bewezen aandachtpakker.


Frans Everink, commercieel directeur van Schuurman Schoenen, vertelt hoe de schoenenketen direct mail inzet als impactvol kanaal binnen de mediamix.

“Onze direct mail is met naam en toenaam aan de klant gericht. Het komt dus echt persoonlijk over. In een tijd waarin online media de consument overladen, voelt iets fysieks in je handen heel bijzonder. Dat zie je terug in de cijfers. De respons op een dm is gemiddeld 23 procent. En dat is echt uniek.”

Wat vijftig jaar geleden begon met een klein winkeltje in Borculo, groeide uit tot één van de grootste schoenenketens van Nederland. Schuurman schoenen telt inmiddels veertig filialen, verspreid over Noord- en Oost Nederland en bevindt zich vooral in het middensegment. Ook heeft Schuurman schoenen een webshop.

Online komt er veel op een consument af. Wat in deze tijd impact heeft, is persoonlijke aandacht. “Vergelijk het met het krijgen van een appje of een kaartje op je deurmat’ aldus Frans Everink. ‘Wat vind je zelf leuker? Waarschijnlijk dat laatste. De verzender laat zien dat hij echt energie in je steekt.”

Frans: “We schieten met direct mail niet heel breed het publiek in, maar benaderen alleen onze vaste klanten. Hoe leuk is het om een kaart te krijgen die speciaal voor jou is? Dat doen we minimaal twee keer per seizoen. We zien dat direct terug in de cijfers.”

Ook interessant

Service en contact PostNL (zakelijk)

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden van direct mail?
Lees meer of neem direct contact met ons op.

Neem contact op

Succes op bestelling logoLogistieke uitdagingen?

Laat je inspireren door Succes op bestelling.