Menu

Van start met de PostNL API

Je gaat aan de slag met het implementeren van onze API. Als je gebruik maakt van de PostNL plugin voor Magento (1 of 2), CCVshop, WooCommerce of Lightspeed, neem dan contact met ons op via digitaleklantsupport@postnl.nl. We sturen je de juiste gegevens die je nodigt hebt, zodat je onderstaand proces niet hoeft te doorlopen. Mocht je via een IT-partij werken, dan ontvangen we ook graag een e-mail. Wij kunnen controleren of wij al afspraken hebben gemaakt over het gebruik van de API.

Als je wel zelf de API gaat inbouwen, dan kun je doorgaan met de onderstaande stappen.

Hoe werkt het?

1. Testen

Gebruik de Sandbox API key(add link) om de API in te bouwen en te testen. Neem contact met ons op als je klaar bent met testen door een e-mail te sturen naar digitaleklantsupport@postnl.nl. Wij controleren de ontvangen test-requests. Als deze voldoen, dan krijg je toegang tot de Productie API key.

Als je alleen gebruik wilt maken van de bezorgopties en je labels op een andere manier aanmaakt, dan kun je meteen live!

2. Labelvalidatie

Gebruik je de Labelling API? Dan kun je met de Productie API key een tiental labels afdrukken en naar ons toesturen op het onderstaande adres:

PostNL Pakketten t.a.v. Digitale Klant Support
Pr. Beatrixlaan 23
2595AK Den Haag 

Het is belangrijk dat je de labels print met een printer die je ook daadwerkelijk gaat gebruiken bij het verzenden. Vermeld op de labels ook het klantnummer en de contactgegevens zodat wij feedback kunnen geven.

Tip: Gebruik ons adres ook voor de labels en stuur ons een pakket in plaats van een brief, zo kun je je pakket volgen en zien wat er met je eerste pakket gebeurt.

3. Controle

Wij controleren de scanbaarheid van de labels. We moeten hier streng in zijn, omdat pakketten bij ons héél snel over de band gaan. De barcode moet duidelijk zichtbaar zijn. We adviseren om de labels op verschillende snelheden, temperaturen en densiteit te printen en op elk label te vermelden welke instellingen je hebt gebruikt. Wij kunnen je dan gericht adviseren over de beste instelling.

Als de labels voldoen, dan brengen we je hiervan op de hoogte. De implementatie is dan afgerond en je kunt starten met verzenden!

Heb je nog vragen?

Neem per e-mail contact met ons op via digitaleklantsupport@postnl.nl en we helpen je graag verder!