100 jaar kinderpostzegels

Ieder kind verdient superkracht

Elk jaar gebeurt er iets bijzonders: duizenden kinderen gaan van deur tot deur om postzegels te verkopen. Met de opbrengst van de kinderpostzegelactie geeft Stichting Kinderpostzegels superkracht aan kinderen die dat goed kunnen gebruiken. Deze editie is extra bijzonder, want kinderpostzegels bestaan 100 jaar!

Al een eeuw lang een springlevende traditie!

In 1924 ging het niet goed met veel kinderen in Nederland. Zo groeiden veel kinderen op in arme gezinnen. De regering vond dat er iets moest gebeuren. Het resultaat? De eerste 'kinderpostzegel' werd uitgebracht. Een postzegel met een toeslag om geld in te zamelen. Voor projecten om kinderen een steuntje in de rug te geven.

Trotse partners: PostNL en Stichting Kinderpostzegels

Sinds 1924 geven we speciale kinderpostzegels uit. Ken je ze? Postzegels met LEGO-poppetjes, Donald Duck of bijvoorbeeld Nijntje. Met de opbrengst geeft Stichting Kinderpostzegels duizenden kinderen superkracht. Dankzij het PostNL Bijzondere Momenten Fonds bezorgen we dit jaar kosteloos alle actiepakketten bij basisscholen. Zo kunnen kinderen langs de deuren om kinderpostzegels te verkopen.

Veerkracht is belangrijk voor kinderen

Ook in 2024 hebben sommige kinderen het niet makkelijk. Ze missen een veilige plek, krijgen weinig steun of hebben moeite met moeilijke situaties. Stichting Kinderpostzegels helpt met projecten voor meer veerkracht en weerbaarheid. Als een superkracht die je helpt als het moeilijk is.

Samen geven we kinderen superkracht!

De toppers van wielerploeg Team dsm-firmenich PostNL bezoeken scholen om kinderen te inspireren. Met hun persoonlijke verhalen over vallen, opstaan en nooit opgeven. Daarnaast doneren we 100 kinderfietsen aan gezinnen die er thuis geen geld voor hebben. Zo geven we de superkracht van onze wielrenners door aan de kinderen. Want fietsen biedt kinderen de mogelijkheid om naar school te gaan, vriendjes te ontmoeten en mee te doen.

Heb je een vraag?

Bekijk de veelgestelde vragen over PostNL en Stichting Kinderpostzegels.