PostNL Bijzondere Momenten Fonds

We zorgen voor verbinding

Samen met goede doelen en maatschappelijke organisaties werkt het PostNL Bijzondere Momenten Fonds aan meer verbinding in de samenleving. Onze medewerkers hebben aandacht voor de buurt en de buurtbewoners. Met diverse projecten geven we mensen die dat goed kunnen gebruiken een steuntje in de rug. Deze projecten richten zich op 3 gebieden: aandacht voor de buurt, aanwezigheid in de buurt, betrokkenheid met de buurt.

Aandacht voor de buurt

Post- en pakketbezorgers van PostNL komen iedere dag in elke straat. Ze kennen de bewoners, zwaaien of maken een praatje op straat en aan de deur. Heeft een buurtbewoner een kindje gekregen? Of is er iemand jarig? Dan gooien onze bezorgers vaak een kaartje in de bus. En maken ze zich zorgen, omdat ze zien dat het niet helemaal goed gaat met iemand? Dan kunnen ze dat vrijwillig en anoniem doorgeven aan lokale welzijnsorganisaties.

Aanwezigheid in de buurt

De bezorgers van PostNL komen dus elke dag in elke straat. We kunnen daarom bijzondere post of pakketten bezorgen voor goede doelen. We bezorgen bijvoorbeeld verjaardagspakketten voor Stichting Jarige Job, post aan Sinterklaas, en kerstkaarten voor het Ouderenfonds. Ook helpen we de buurthuiskamers van het Leger des Heils en steunen we elk jaar de kinderpostzegelactie van Stichting Kinderpostzegels.

Betrokkenheid met de buurt

Veel PostNL’ers zijn naast hun werk vrijwilliger. Zij kunnen elk jaar een donatie aanvragen voor de vereniging of stichting waar ze vrijwilliger zijn. Met deze donaties maken we iets mogelijk wat zonder donatie niet zou lukken. Zo geven we een steuntje in de rug aan mensen die dat nodig hebben.

100 jaar kinderpostzegels

Elk jaar gebeurt er iets bijzonders: duizenden kinderen gaan van deur tot deur om postzegels te verkopen. Met de opbrengst van de kinderpostzegelactie geeft Stichting Kinderpostzegels superkracht aan kinderen die dat goed kunnen gebruiken. Deze editie is extra bijzonder, want kinderpostzegels bestaan 100 jaar!

In cijfers

 1. 35.000 verjaardagscadeaus

  We halen meer dan 35.000 verjaardagscadeaus op voor kinderen die het thuis minder breed hebben.

 2. 160 gemeenten

  In ruim 160 gemeenten kunnen bezorgers het melden als zij zich zorgen maken om een buurtbewoners.

 3. 250.000 kerstkaartjes

  We leveren lespakketten af waarmee schoolkinderen 250.000 kerstkaartjes maken voor de Grote Kerstkaartenactie van het Ouderenfonds.

 4. 2750 kopjes koffie

  We maken 2750 kopjes koffie mogelijk in de buurthuiskamers van het Leger des Heils.

 5. 6000 sport- en feestpakketten

  We bezorgen 6000 sport- en feestpakketten bij basisscholen voor de Koningsspelen.

 6. 200 donaties per jaar

  We geven 200 donaties per jaar aan verenigingen waar een PostNL-medewerker vrijwilliger is.

Dit zijn wij

Ons bestuur bestaat uit betrokken collega’s van PostNL en mensen met een hart voor de maatschappij. Stuk voor stuk mensen die verbinden en bijdragen aan een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Dat doen we als fonds zonder winst te maken. We hebben daarom een ANBI-status. Ons bestuur bestaat uit:

 • Jacques Wallage (voorzitter)
 • Thijs Kerckhoffs (directeur-bestuurder)
 • Thessa Menssen
 • Hafida Bounjouh
 • Tahira Limon

Thijs Kerckhoffs, directeur-bestuurder Bijzondere Momenten Fonds

‘Mooi dat PostNL-collega’s in hun dagelijks werk een helpende hand bieden door speciale kaarten of bijzondere pakketjes te bezorgen. Ik zie de betrokkenheid en ben trots op deze medewerkers.’

Meer weten over het fonds

Heb je een vraag over het fonds? Neem gerust contact op via e-mail. Of bekijk ons jaarverslag.