Samenwerkingen van het PostNL Bijzondere Momenten Fonds

Al onze projecten

Het PostNL Bijzondere Momenten Fonds werkt samen met maatschappelijke organisaties en goede doelen aan projecten die ertoe doen. Projecten om mensen te helpen die een steuntje in de rug nodig hebben. Bekijk al onze projecten en ontdek hoe we verschil maken.

Welke projecten ons fonds steunt

Stichting Jarige Job

Ieder kind verdient een verjaardag. Het PostNL Bijzondere momenten helpt om Jarige Job verjaardagsboxen te bezorgen.

Lokale welzijnsorganisaties

Als bezorgers zien dat het niet helemaal goed gaat met een buurtbewoner, dan kunnen ze dat anoniem doorgeven aan een lokale welzijnsorganisatie.

Kaartjes voor de buurt

Bezorgers kunnen een kaartje bij bewoners in de bus doen om ze te verrassen of te steunen bij bijzondere momenten.

Stichting Kinderpostzegels

Het PostNL Bijzondere Momenten Fonds steunt elk jaar de kinderpostzegelactie van Stichting Kinderpostzegels.

Leger des Heils

Onze pakketautomaten helpen om de bekendheid van de buurthuiskamers van het Leger des Heils te vergoten.

Nationaal Ouderenfonds

Elk jaar bezorgen we duizenden kerstkaarten bij eenzame ouderen, tijdens De Grote Kerstkaartenactie.

Koningsspelen

Wij bezorgen de sport- en feestpakketten bij alle scholen die meedoen aan de Koningsspelen.

De Mussen

We delen kennis met buurthuis de Mussen, onze buren in de Haagse Schilderswijk.

Organisaties waar PostNL-collega’s actief zijn

We geven 2 keer per jaar 100 donaties aan verenigingen en stichtingen waar PostNL-collega's vrijwilliger zijn.

Leger des Heils

In de buurthuiskamers van het Leger des Heils is iedereen welkom. Voor een kop koffie en een praatje. We plaatsen pakketautomaten bij de buurthuiskamers om de bekendheid hiervan te vergroten. Ook doneren we voor elk pakket in de automaat een bedrag aan het Leger des Heils. Donaties die ze gebruiken voor een kop koffie of een kom soep.

Wat kun jij doen?

Laat je je pakket bezorgen bij de pakketautomaat bij een buurthuiskamer van het Leger des Heils? Dan steun je automatisch het Leger des Heils. Loop ook eens binnen bij een buurthuiskamer voor een praatje, je bent van harte welkom.

Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job geeft kinderen die het thuis minder breed hebben een verjaardagsbox voor een onvergetelijke dag. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag. Zodat ze thuis en op school hun verjaardag kunnen vieren. Al sinds 2016 bezorgen we deze verjaardagsboxen.

Wat kun jij doen?

Ook jij kunt een mooi gebaar maken. Elk jaar in januari vragen we heel Nederland om een verjaardagscadeau te doneren. Via een gratis verzendlabel stuur je het cadeau zonder kosten op naar Stichting Jarige Job. Wil je de rest van het jaar ook wat doen? Neem een kijkje op de website van Stichting Jarige Job.

‘Het is prachtig om te zien hoeveel mensen deze actie steunen. Ook medewerkers van PostNL helpen ons met woord en daad. Door al die hulp kunnen kinderen een echte verjaardag vieren. En dat is een onvoorstelbaar mooi gebaar.’

Huib Lloyd, oprichter Stichting Jarige Job

Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds wil eenzaamheid voorkomen, kwetsbaarheid verminderen en zelfredzaamheid van ouderen bevorderen. Ze organiseren, samen met ons en Kidsweek, elk jaar De Grote Kerstkaartenactie. Zo bezorgen we samen met schoolkinderen zo veel mogelijk ouderen een warme kerstwens, zodat ze zich tijdens de feestdagen iets minder alleen voelen.

Wat kun jij doen?

Stuur ook een kerstkaart tijdens de Grote Kerstkaartenactie naar het Nationaal Ouderenfonds. Op deze manier zorg je voor een geluksmomentje bij eenzame ouderen.

Lokale welzijnsorganisaties

Bezorgers zien veel van wat er gebeurt in de wijk waar ze post of pakketten bezorgen. Soms hebben ze misschien het gevoel dat het niet helemaal goed gaat met iemand. Iemand toont verward gedrag, de gordijnen blijven de hele dag dicht, of de post op de deurmat stapelt zich op. Bezorgers kunnen hun zorgen om een buurtbewoner vrijwillig en anoniem doorgeven aan een lokale welzijnsorganisatie. We werken hiervoor samen met de brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland.

Kaartjes voor de buurt

Bezorgers kunnen een kaartje bij bewoners in de bus doen om ze te verrassen of te steunen bij bijzondere momenten. Ze horen of zien bijvoorbeeld dat er een baby is geboren, er een verhuizing op komst is, of misschien zelfs dat er een dierbare is overleden. Om te laten zien dat ze met hen meeleven, kunnen bezorgers een kaartje in de bus doen met een persoonlijke boodschap.

Stichting Kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels is de goededoelenorganisatie van en door kinderen. Ze zorgen ervoor dat honderdduizenden kinderen steviger in hun schoenen staan. Jaarlijks organiseren ze de kinderpostzegelactie, waarin basisschoolleerlingen langs de deuren gaan om leeftijdgenoten een steuntje in de rug te geven. We steunen deze actie door sinds 1924 de kinderpostzegels uit te geven en de actiepakketten gratis te bezorgen op de scholen.

Wat kun jij doen?

Koop de kinderpostzegels in het najaar en draag zo bij aan gelijke kansen voor kinderen.

Koningsspelen

Met de Koningsspelen laten we zien dat bewegen gezond en leuk is. De dag bestaat uit een ontbijt en gezamenlijke, sportieve activiteiten. We bezorgen de sport- en feestpakketten voor de Koningsspelen bij alle scholen die meedoen. In het pakket zitten sportieve producten. Zoals een ballentrampoline met ballen en een ladder om evenwicht te oefenen. In 2023 bezorgden we pakketten voor 1,3 miljoen leerlingen van 6000 basisscholen.

‘Elke keer als ik kom aanlopen met het sport- en feestpakket, worden de kinderen op de scholen hartstikke enthousiast.’

Pakketbezorger Gillio de Jezus over de Koningsspelen

De Mussen

De Mussen in de Haagse Schilderswijk is het oudste buurthuis van Nederland. Het buurthuis geeft kinderen, jongeren en ouders in de wijk kansen om zich te ontwikkelen. Ons hoofdkantoor staat in de Schilderswijk. Door onze kennis te delen willen we de kansen op ontwikkeling vergroten voor bewoners van deze wijk. Zo helpen collega's als mentor buurtbewoners die op zoek zijn naar werk. En geven onze IT-collega's gerefurbishte laptops weg.

Vrijwilligerswerk door PostNL’ers

We moedigen vrijwilligerswerk aan. Daarom geven we 2 keer per jaar 100 donaties aan verenigingen en stichtingen waar PostNL-collega's actief zijn als vrijwilliger. Misschien is bij jouw vereniging ook een PostNL’er actief. Collega's kunnen een donatie aanvragen bij ons fonds. We krijgen aanvragen uit het hele land voor verschillende prachtige organisaties en maatschappelijke doelen.