Ophalen, sorteren en bezorgen in Nederland en het buitenland

Van Tiel tot Tokio

We bezorgen de meeste post in Nederland. Ook bezorgen we pakketten. Dat doen we niet alleen in Nederland, ook in België en Luxemburg. Daarnaast bezorgen we post en pakketten naar en vanuit de hele wereld. Of het nu gaat om een persoonlijke brief, enorm bouwpakket of gekoeld medicijn. Wat je ook ontvangt, wij zijn graag jouw favoriete bezorger.

Post in Nederland

We bezorgen al meer dan 225 jaar post in Nederland. Een verantwoordelijkheid waar we trots op zijn. Elk poststuk en brievenbuspakje legt een zorgvuldig geplande weg af, zodat we ze op tijd en op de juiste plaats kunnen bezorgen.

Post voor iedereen

Iedereen moet post kunnen ontvangen in Nederland. Dat staat in de wet en is geregeld met de Universele Postdienst (UPD). Wij voeren de UPD uit in opdracht van de regering. Dit betekent onder andere dat we:

  • 5 dagen per week post ophalen, sorteren en bezorgen
  • 6 dagen per week medische en rouwpost ophalen en verzenden
  • zorgen dat iedereen een brievenbus en PostNL-punt in de buurt heeft
  • minimaal 95% van de UPD-post de volgende dag moeten bezorgen

6,9 miljoen

brieven bezorgen onze bezorgers per dag

11.000

brievenbussen in Nederland

Pakketten in Nederland, België en Luxemburg

We bezorgen pakketten in heel Nederland, België en Luxemburg. We bezorgen producten en bieden diensten aan voor consumenten en zakelijke klanten. Met onze logistieke oplossingen regelen we alles voor webwinkels wat te maken heeft met een pakket versturen. Denk aan gekoeld transport voor medicijnen en de bezorging en installatie van wasmachines en koelkasten.

1,1 miljoen

pakketten bezorgen we per dag

5795

PostNL-punten

PostNL internationaal: wereldwijd netwerk

We bezorgen niet alleen post en pakketten in en uit Nederland, België of Luxemburg, we doen dat naar en vanuit de hele wereld. Dankzij onze samenwerking met een groot aantal internationale partners hebben we een wereldwijd netwerk. Heb je iets besteld in Engeland of verwacht je een brief van een familielid uit Zuid-Afrika of Amerika? Grote kans dat wij het bezorgen.

We hebben partners in 190 landen. Zo bieden we wereldwijde verzendoplossingen voor post, pakketten, retouren en e-commerce.

Meer over PostNL

Duurzaamheid: onze route naar net zero

Als grote speler in de logistiek voelen we de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een samenleving met aandacht voor mens, milieu en maatschappij. We zetten ons in voor een duurzamere logistiek.

De geschiedenis van post en pakketten

Van de allereerste brief tot het eerstvolgende pakket. Benieuwd hoe die weg eruitzag? We nemen je mee terug in de tijd.

Lesmateriaal voor basisscholen

De wereld van post en pakketten: er is veel over te vertellen. Daarom hebben we gratis lespakketten voor leerlingen van basisscholen.