Waarom betaal ik btw?

Als je iets koopt in Nederland betaal je áltijd btw. Die is al in de prijs verrekend. Koop je hetzelfde product uit een niet EU-land? Dan is de btw nog niet in de prijs verrekend. De btw wordt dan in rekening gebracht op het moment dat je pakket in Nederland aankomt. Vóór 1 juli 2021 gebeurde dat alleen bij een waarde van € 22 of hoger. De EU heeft bepaald dat je sinds 1 juli 2021 áltijd btw betaalt als je iets koopt uit een niet EU-land. Ook als de waarde lager is dan € 22.

Btw betalen tijdens het afrekenen

Sinds 2021 betaal je dus voor alle producten uit een niet EU-land btw. Gelukkig merk je daar meestal weinig van. Bij veel webshops betaal je de btw namelijk al tijdens het afrekenen van je bestelling. Dat kun je zien in je winkelmandje. Daar staat dan ‘VAT included’ of ‘All duties included’. De webshop verrekent dan de btw met Nederland. Meer informatie over de kosten van een bestelling uit een land buiten de EU vind je op de website van de Belastingdienst.

Btw betalen via een betaalverzoek

Helaas kun je nog niet bij iedere webshop btw betalen tijdens het afrekenen. In dat geval verrekenen wij de btw door middel van inklaringskosten. Maar geen zorgen, dat werkt heel simpel. Je krijgt een betaalverzoek per SMS, e-mail of post waarmee je online kunt betalen. Je kunt dit ook zien in track & trace. Zodra je de inklaringskosten hebt betaald, bezorgen we het pakket bij je thuis. Je hebt in totaal 14 dagen de tijd om de inklaringskosten te betalen.

Let op: Is de waarde van je pakket hoger de € 150? Dan betaal je naast btw ook invoerrechten. In dat geval ontvang je altijd een betaalverzoek van ons.

Meer weten over inklaringskosten en wat je precies betaalt?
Lees meer over inklaringskosten.

*Pas op voor nepberichten! We sturen je nooit een link om direct te betalen. We verwijzen altijd eerst naar onze track & trace-pagina. Vul daar je track & trace-code en postcode in om veilig te betalen. Tip: maak een PostNL-account aan en log in op de PostNL-app. Via de PostNL-app kunnen we je altijd veilig bereiken.
Lees meer over nepberichten.

Veelgestelde vragen