Kerst is een kaart

Wie geef jij extra aandacht? Kerst is aandacht. Kerst is een kaart.

Met een persoonlijke kerstkaart laat je zien dat je echt aan iemand denkt: 81% van de Nederlanders is het daarmee eens. We sturen foto’s, grappen en felicitaties via de app. Dat gaat makkelijk en snel. Maar, verdienen bijzondere mensen niet meer dan een vluchtig appje? Kerst is zo’n moment waarop je elkaar aandacht geeft. Verras daarom je beste vrienden dit jaar met een kerstkaart.

Bestel Decemberzegels

Actie: iedereen verdient een kerstkaart

We weten dat niet iedereen verrast wordt met een kerstkaart. Toch vinden we dat iedereen er een verdient. Daarom ontvangt heel Nederland op 10 december een gratis kerstkaart, die jíj kunt versturen naar iemand die bijzonder voor jou is. Zo verrassen we - samen met jou - honderdduizenden mensen met een beetje extra aandacht.

Iedereen verdient een kerstkaart       Decemberzegels 2016

Mevrouw Geluk Bekijk de video Pauzeren

Laurina Geluk

Bekijk hier het verhaal van mevrouw Geluk. Zij ontvangt een kerstkaart van haar vriendin die een moeilijke zwangerschap heeft gehad.

Stuur je kaart naar een bekende

Laat je broer, zus, oom of tante weten hoe blij je met hem/haar bent. Bedank die ene vriend of vriendin voor de fijne gesprekken of je (sport) coach voor zijn/haar begeleiding het afgelopen jaar. Er is vast wel iemand die je kent die bijzonder voor je is (geweest). Laat hem of haar dat weten met een kerstkaart.

Angela Groothuizen schrijft kaartje Bekijk de video Pauzeren

Angela Groothuizen ambassadeur Ouderenfonds

Bekijk de oproep van Angela Groothuizen

Stuur je kaart naar een onbekende

Veel ouderen brengen de feestdagen alleen door. Een kaartje in de brievenbus van een vriendelijke onbekende betekent veel voor hen. Daarom willen we samen met jou en het Nationaal Ouderenfonds zoveel mogelijk eenzame ouderen wat extra aandacht geven met een kerstkaart.

Hoe werkt het?

  1. Schrijf jouw persoonlijke boodschap op een kaart. 
  2. Adresseer de kaart/envelop: Nationaal Ouderenfonds, Postbus 156, 3980 CD, Bunnik. Zij zorgen er samen met ons voor dat de kaart goed terecht komt. 
  3. Frankeer de kaart/envelop met de bijzondere Decemberzegel
Meneer Sint Bekijk de video Pauzeren

Meneer Sint

Bekijk hier het verhaal van meneer Sint die een kerstkaart ontvangt van een vriendelijke onbekende.

Wat schrijf ik op de kaart?

Tips!

Vind je het lastig om iets te schrijven voor iemand die je niet kent? Laat je hart spreken: vertel bijvoorbeeld wat je hebt meegemaakt het afgelopen jaar. En wat je diegene wenst. Jolien schreef eerder een kaart voor een eenzame oudere.

Voorbeeld 1

Beste meneer/mevrouw,
Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL riepen op een kaart te sturen naar iemand die het verdient. Ik ken u niet maar ik vind dat iedereen in december een kaartje moet ontvangen. Want Kerstmis is voor iedereen. Deze kaart is speciaal voor u zodat u weet dat iemand aan u heeft gedacht.
Vrolijke feestdagen en een gelukkig 2017!
Jolien

Voorbeeld 2

Ik stuur dit korte gedichtje,
voor de kerst speciaal aan jou.
Het is bedoeld als een klein lichtje,
wat warmte in de winterkou.

Voorbeeld 3

Ik wilde u dit jaar alleen,
heel even laten weten:
kerstmis is voor iedereen,
en niemand wordt vergeten.

De gedichten zijn geschreven door Martin Gijzemijter. Kijk hier voor meer inspiratie.

Decemberzegels kopen