Menu

Mooie decemberzegels

Koop en verstuur ze nu

Boom versieren, kaarten versturen. Natuurlijk mét onze mooie decemberzegels, verkrijgbaar vanaf 4 november 2019. Koop deze online of via een van onze verkooppunten. De decemberzegels zijn dit jaar ontworpen door Lieke van der Vorst.

Zo gebruik je de decemberzegels

  • Decemberzegels gebruik je voor post t/m 50 gram (in plaats van 20 gram bij een standaard postzegel). Dus ook leuke kerstsokken verstuur je met een decemberzegel!
  • Verstuur je binnen Nederland? Plak dan 1 decemberzegel. Doe ze in de brievenbus bij jou in de buurt. Buiten of bij een PostNL-locatie met onze speciale kerstbrievenbussen. 
  • Je hebt slechts 2 decemberzegels nodig voor een kaartje naar je familie of vrienden in het buitenland (echt waar, wereldwijd!). 
  • Rouwpost, medische en post voor de volgende werkdag kun je, voorzien van een normale postzegel, afgeven bij een PostNL Postkantoor. Voor rouwpost in het weekend kun je contact opnemen met onze klantenservice: 088-2255100.

Geldigheid van decemberzegels

  • Je kunt de decemberzegels het hele jaar blijven gebruiken. Zorg wel dat je na 3 januari 2020 bijplakt tot het huidige tarief van een standaard postzegel.
  • Heb je oude decemberzegels uit 2010 t/m 2018? Deze zijn nog steeds geldig. Je hoeft in de kerstperiode niet bij te plakken.
  • Heb je nog decemberzegels, met een bedrag in euro’s, van vóór 2010? Deze zegels mag je ook nog gebruiken. Hierbij is het wel nodig om bij te plakken met bijplakzegels tot het tarief van de decemberzegels 2019.
  • Koop de speciale bijplakzegels online of op een PostNL-locatie.

Een mooi gebaar naar het buitenland

Heb jij vrienden op familie in het buitenland. Ook hen mag je natuurlijk niet vergeten. Met de decemberzegels stuur je heel gemakkelijk een kerstkaart of klein cadeautje (tot 50 gram) naar het buitenland, wereldwijd. Plak 2 decemberzegels op de envelop en doe ze in de brievenbus bij jou in de buurt, buiten of bij een PostNL-locatie met onze speciale kerstbrievenbussen.

Duurzaam cadeau bij 2 vellen decemberzegels

Bij 2 vellen decemberzegels ontvang je een duurzame tas om al je decemberinkopen in mee te nemen. De tas draagt bij aan een schonere oceaan. De tas is namelijk gemaakt van 7 plastic flessen, die worden schoongemaakt en verwerkt tot kleine korrels. Dit vormt de grondstof voor allerlei nieuwe producten, waaronder deze berehandige tas. Zo komen deze plastic flessen niet in de oceaan terecht. Lees hier de actievoorwaarden

Lieke van der Vorst

Liet zich inspireren door haar persoonlijke herinneringen aan de decembermaand

In een winter landschap trekt een bonte parade voorbij van mens en dier. Samen zijn ze op weg om de feestdagen te vieren. Illustrator Lieke van der vorst combineerde contrasterende kleuren met fonkelend licht en sneeuw die knerpt onder je voeten. Sommige personages komen uit haar eigen leven. Zo is de man met de kerstverlichting gebaseerd op haar vader, die in december daarmee altijd in de weer is.

Verstuur je eigen gemaakte fotokaart

We maken het dit jaar wel heel gemakkelijk om een kerstkaart te versturen. Via de app van PostNL kun je door een foto te uploaden gemakkelijk je eigen fotokaart versturen naar je oma, beste vriendin, of wie je ook wilt verrassen met een leuke fotokaart! Ook handig als je een beetje aan de late kant bent.

Adres vergeten?

Kan je de postcode van je favoriete tante niet meer achterhalen? Met de postcodezoeker van PostNL vind je op basis van de straatnaam, het huisnummer en de woonplaats de juiste postcode erbij.