Hoe werkt het?

 1. 1

  Verpak je pakket

  Verpak je retourpakket in een geschikte verpakking (max. 175 x 58 x 78 cm en <23 kg).

 2. 2

  Plak een retourlabel

  Voorzie het pakket van een geldig PostNL-retourlabel met barcode. Dit zit vaak al in de doos van je online bestelling. Let op: zorg dat er geen andere labels zichtbaar zijn.

 3. 3

  Geen retourlabel?

  Heb je geen retourlabel, maar wel een antwoordnummer? Maak dan gratis een verzendlabel met antwoordnummer aan en print het. Je kunt ook een verzendlabel online aanmaken. Je betaalt dan de normale verzendkosten.
 4. 4

  Geef je retourpakket mee

  Op track & trace zie je wanneer de pakketbezorger voor de deur staat. Neem je pakket in ontvangst en geef je retourpakket mee.

  Je retour volgen? Ook dat kan via track & trace. Vul daar de barcode van je retourlabel en de postcode van de webshop in.

Duurzaam retourneren

Wist je dat een pakket meegeven aan de bezorger de duurzaamste manier van retourneren is? Jij hoeft de stad niet meer in en wij rijden de route toch al. Snel én duurzaam dus!

Goed om te weten

Soms heeft de bezorger z’n handen (of z’n bus) vol. Dan kan hij jouw pakket misschien niet meenemen. Je kunt maximaal 5 pakketten per keer meegeven. Kan hij je pakket niet meenemen? Dan kun je je pakket altijd afgeven bij een PostNL-punt.

Download de PostNL-app

Benieuwd wanneer de pakketbezorger een pakket bij jou komt bezorgen? Met de PostNL-app heb je één handig overzicht van al je post- en pakketzaken en ontvang je altijd de laatste informatie over je pakket.