Menu

Veelgestelde vragen

Wijzigingen douaneformulier

Vul álle gegevens in op douaneformulier bij bezorging buiten EU

Overheden controleren steeds strenger welke goederen hun land binnen komen. De informatievoorziening voor het verzenden en bezorgen van de goederen wordt daarom aangescherpt. Dit geldt nu nog alleen voor landen buiten de EU. Daar is een douaneformulier vereist. 

Dit betekent dat douaneformulieren worden uitgebreid. Het land van bestemming beoordeelt op volledig ingevulde formulieren. Anders kan dit reden zijn om de zending vast te houden en niet te bezorgen. 

Vanaf 1 januari 2019 gaat de VS hier als eerste land actief mee aan de slag. We verwachten dat in de loop van 2019/2020 meerdere niet-EU-landen volgen. 

Hoe gaat PostNL hiermee om?

Wij willen elke vorm van vertraging bij het verzenden en afleveren van zendingen naar het buitenland voorkomen. We passen daarom op tijd de douaneformulieren aan. En verplichten sommigen informatie. Door de douane-informatie digitaal aan te leveren kunnen we dit proces versnellen en simpeler maken.

Volledige douaneformulieren vereist

Zorg er altijd voor dat je douaneformulieren correct en volledig invult. Ook wanneer velden niet verplicht lijken.

Anderen bekeken ook:

Neem contact opChatten

Chat live met een van onze support medewerkers

Deze berichten kunnen worden gebruikt voor trainings- en kwaliteitsdoeleinden. We gaan zorgvuldig om met uw privacy. Kijk voor meer informatie op onze privacyverklaring.Klantenservice Consument

088 - 22 55 555
Ma-vr 8.30 tot 20.00 uur, za 9.00 tot 16.00 uur.Adres

Postbus 99180
8900 NA LEEUWARDEN

Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor trainings- en kwaliteitsdoeleinden. We gaan zorgvuldig om met uw privacy. Kijk voor meer informatie op onze privacyverklaring.