Pakketbezorger gemist en geen niet-thuisbriefje ontvangen? Dat klopt.

Vanaf nu informeren we je digitaal over je pakket. Je pakketbezorger levert het pakket gewoon af bij de buren óf bij een PostNL-punt bij jou in de buurt. Je ziet in track & trace waar je pakket is. Ook krijg je een e-mail en vind je in de PostNL-app terug waar je pakket is afgeleverd. Meer info?

Veelgestelde vragen

Niet thuis bij bezorging pakket

Niemand thuis bij het bezorgen van je pakket? Dan geven we het af bij de buren of bij een PostNL-punt. Met de track & trace-code zie je waar je het pakket kunt ophalen. Als we je e-mailadres hebben ontvangen van de verzender, dan krijg je een bericht over waar je pakket is bezorgd. Heb je de PostNL-app? Daarmee kun je ook zien waar je pakket is.

Let op: per 1 juli 2022 geven we alle informatie over de locatie van je pakket zoveel mogelijk per e-mail of in de PostNL-app.

Lees meer over online je pakket volgen

Wanneer ontvang ik wel een niet-thuisbriefje?

Hebben we geen e-mailadres van je? Dan krijg je in de volgende gevallen wél een briefje op de deurmat als we je hebben gemist bij de bezorging:

  • Medische post (alleen als de verzender heeft aangegeven medische producten te versturen)
  • Cadeau of een relatiegeschenk (alleen als de verzender heeft aangegeven cadeaus of relatiegeschenken te versturen)
  • Zending die valt onder de universele postdienst, zoals officiële stukken van een notaris of pakketjes die je via een PostNL-punt verstuurt.

Hoe volg ik mijn pakket online?

Om je pakket online te volgen is het handig om een PostNL-account aan te maken. Daarmee kun je je pakket altijd volgen. Ook in de PostNL-app!

Maak een PostNL-account aan

Ik was niet thuis toen mijn pakket werd bezorgd. Wat nu?

Vanaf 1 juli 2022 informeren we je digitaal over je pakket. We laten geen niet-thuisbriefje meer achter. Hebben we je e-mailadres ontvangen van de verzender? Dan krijg je een e-mail van ons. Heb je de PostNL-app? Dan krijg je daar een melding. Op onze website kun je ook met je track & trace-code zien waar je pakket is.

Ik heb geen e-mail ontvangen over waar mijn pakket is bezorgd?

Mijn pakket is volgens track & trace bezorgd, maar ik heb niets ontvangen. Wat nu?

Iemand wilde mij als verrassing een pakket sturen, maar ik was niet thuis bij bezorging. Wat nu?