Niet thuis bij bezorging pakket

Niemand thuis bij het bezorgen van je pakket? Dan geven we het af bij de buren of bij een PostNL-punt. Met de track & trace-code zie je waar je het pakket kunt ophalen. Als we je e-mailadres hebben ontvangen van de verzender, dan krijg je een bericht over waar je pakket is bezorgd. Heb je de PostNL-app? Daarmee kun je ook zien waar je pakket is.

Let op: per 1 juli 2022 geven we alle informatie over de locatie van je pakket zoveel mogelijk per e-mail of in de PostNL-app.

Wanneer ontvang ik wel een niet-thuisbriefje?

Hebben we geen e-mailadres van je? Dan krijg je in de volgende gevallen wél een briefje op de deurmat als we je hebben gemist bij de bezorging:

  • Medische post (alleen als de verzender heeft aangegeven medische producten te versturen)
  • Cadeau of een relatiegeschenk (alleen als de verzender heeft aangegeven cadeaus of relatiegeschenken te versturen)
  • Zending die valt onder de universele postdienst, zoals officiële stukken van een notaris of pakketjes die je via een PostNL-punt verstuurt.

Hoe volg ik mijn pakket online?

Om je pakket online te volgen is het handig om een PostNL-account aan te maken. Daarmee kun je je pakket altijd volgen. Ook in de PostNL-app!

 

Ik was niet thuis toen mijn pakket werd bezorgd. Wat nu?

Vanaf 1 juli 2022 informeren we je digitaal over je pakket. We laten geen niet-thuisbriefje meer achter. Hebben we je e-mailadres ontvangen van de verzender? Dan krijg je een e-mail van ons. Heb je de PostNL-app? Dan krijg je daar een melding. Op onze website kun je ook met je track & trace-code zien waar je pakket is.