Verhoging transporttoeslag voor bestemmingen buiten Europa

Verstuur jij partijenpost, pakjes en pakketten naar het buitenland via een zakelijk account op Mijn PostNL of via onze API? Dan geldt er vanaf 1 augustus een verhoging van de transporttoeslag voor bestemmingen buiten Europa.

Algemeen

Waarom betaal ik een toeslag voor zakelijke zendingen met een bestemming buiten Europa?

Door stijgende olie- en energieprijzen zijn de transportprijzen van post en pakketten gestegen. Daarom moeten we de transporttoeslag voor zendingen met bestemmingen buiten Europa verhogen. Deze toeslag geldt voor pakketten niet-EU, pakjes buitenland en partijenpost buitenland-zendingen. Op die manier kunnen we je partijenpost en pakketten blijven bezorgen met dezelfde dienstverlening die je van ons gewend bent.

Tot wanneer geldt deze toeslag?

Deze transporttoeslag geldt zolang we te maken blijven hebben met hogere transportkosten. Zodra dit verandert, brengen we je hiervan op de hoogte per mail of via je accountmanager.

Hoe hoog is de transporttoeslag?

Land van bestemmingToeslag vanaf 1 augustus per kg
Canada€ 1,75
Verenigde Staten€ 2,40
Australië€ 5,20
Nieuw-Zeeland€ 5,20
China€ 1,75
Hong Kong€ 1,75
Brazilië€ 1,75
Zuid-Afrika€ 1,75
Japan€ 4,30
Rest van de wereld€ 1,75
Europa€ 0

Waar op mijn factuur kan ik terugvinden hoeveel toeslag ik heb betaald?

Klanten die pakketten niet-EU versturen, vinden de toeslag terug op de factuur van de PostNL Pakketten Benelux B.V. onder ‘Zone: land van bestemming’ zendingen’ (4945 – Pakketten niet-EU). Deze regel is terug te vinden onder het kopje ‘verzendtarief’. 

Klanten die pakjes buitenland en/of partijenpost buitenland zendingen buiten Europa versturen, vinden de toeslag (5959) terug op de factuur van de Koninklijke PostNL B.V. onder het kopje ‘Toeslag COVID-19’.

Wat als ik niet akkoord ga met deze toeslag?

In dat geval raden we je aan om je zendingen met bestemmingen buiten Europa niet aan te bieden zolang de transporttoeslag geldt. Wanneer we de toeslag stopzetten, brengen we je daar per mail of via je accountmanager van op de hoogte.

Frankeermachine

Geldt deze toeslag ook voor post gefrankeerd met een frankeermachine?

Ja, de transporttoeslag geldt ook voor je mailzendingen die gefrankeerd zijn met een frankeermachine.

Hoe wordt de toeslag in dat geval in rekening gebracht?

Je ontvangt achteraf een aparte factuur waarop alleen de toeslag staat vermeld. Verder verandert er niets.