Vragen over barcodeboeken, pakketzegels en servicezegels

Het gebruik van barcodeboeken en pakketzegels is niet meer toegestaan voor het versturen van pakketten. Op deze pagina lees je informatie over deze verandering.

Waarom stoppen jullie met het gebruik van de barcodeboeken, pakketzegels en servicezegels voor het versturen van pakketten?

Barcodeboeken en pakket- en servicezegels zijn verouderd en kosten daardoor veel tijd om te verwerken, waardoor vertraging kan ontstaan. Voor een betere verwerking, willen we pakketten zoveel mogelijk digitaal kunnen volgen. Zo wordt onze dienstverlening efficiënter. En krijg jij ook meer inzicht in de status van zendingen. Om deze redenen gaan we dit proces verbeteren.

Hoe frankeer ik mijn pakketten zonder barcodeboeken, pakketzegels of servicezegels?

Je kan de pakketten eenvoudig voormelden via Mijn PostNL. Zo voorzie je de pakketten van een verzendlabel met barcode. De zendingen zijn ook meteen goed voorgemeld en je volgt ze heel gemakkelijk.

Heb je al een account? Dan kan je meteen aan de slag met het aanmaken van pakketzendingen. Daar voeg je direct gebruikers toe. Zo zorg je ervoor dat de juiste personen toegang hebben om de pakketten voor te melden via Mijn PostNL. Als je nog geen account hebt, dan maak je die heel makkelijk aan.

Verstuur je heel weinig? Dan kan je pakketten ook online frankeren en afgeven bij een PostNL-punt. Daarnaast kun je ook blijven voorfrankeren met de frankeermachine en Digitale postzegel en het pakket inleveren op een PostNL-punt voor een barcode.

Maak je gebruik van Barcodeboek Pakket Frankeermachine & Digitale Postzegel?

Je hebt naast Mijn PostNL nog een ander alternatief. Je kunt de pakketten blijven voorfrankeren met het tegoed van de frankeermachine en digitale postzegel. Voor het versturen van deze pakketten kun je deze inleveren op het dichtstbijzijnde PostNL-punt voor het verkrijgen van een barcode.

Kan ik geld terug krijgen als mijn barcodeboeken, pakketzegels of servicezegels verlopen zijn?

Nee, dat kan niet.

Ik maak gebruik van klantspecifieke barcodeboeken. Hoe neem ik contact op voor vragen?

Neem contact op met je contactpersoon bij PostNL voor advies.

Ik maak gebruik van barcodeboeken, pakketzegels of servicezegels. Hoe neem ik contact op voor vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met je contactpersoon bij PostNL.