Verstuur je pakket verzekerd

En laat de inhoud verzekeren tot maximaal € 5.500

Bewijs van versturen en ontvangst? Verstuur je pakket verzekerd binnen Nederland. Het pakket wordt persoonlijk overhandigd aan de deur, nadat de ontvanger heeft getekend. De inhoud is verzekerd tot maximaal € 5.500 bij verlies of beschadiging. Dit is afhankelijk van de waarde van de goederen in het pakket. Je pakket verzekerd versturen kan alleen via een PostNL-locatie.

Heeft de inhoud een waarde tot € 500? Verstuur je pakket dan aangetekend.

Waarom verzekerd een pakket versturen?

  • Bewijs van versturen én ontvangst (handtekening) 
  • Tot maximaal € 5.500 vergoed bij verlies of beschadiging 
  • Kan voor zowel binnen- als buitenland 
  • Volg je pakket met track & trace

Verzekerd pakket versturen binnen Nederland

Handig als je bijvoorbeeld een duur sieraad of smartphone gaat versturen. Kies voor verzekerd versturen als de waarde van de goederen hoger is dan € 500. Minder dan € 500? Verstuur je pakket aangetekend. 

Geef bij een PostNL-locatie de waarde aan die je wilt laten verzekeren. Je moet wel de waarde van het product kunnen aantonen. Bijvoorbeeld aan de hand van een factuur. 

Je pakket verzekerd versturen kan alleen via een PostNL-locatie. Je pakket wordt de volgende dag bezorgd. Geef je het pakket op zaterdag af? Dan wordt het op dinsdag bezorgd.

Is de ontvanger niet thuis? Binnen 1 week kan de ontvanger het pakket ophalen op een PostNL-locatie. We overhandigen het pakket pas nadat er is getekend. Door de geadresseerde of door een volwassen huisgenoot. We bezorgen een verzekerd pakket niet bij de buren.

Verzekerd pakket versturen naar het buitenland

Ga naar een PostNL-locatie bij jou in de buurt. Bij een pakket buiten de EU, moet je een douaneformulier invullen en meesturen. Deze krijg je van de medewerker bij de PostNL-locatie. Het is niet mogelijk om naar alle landen een pakket verzekerd te versturen.

Kan het pakket niet bezorgd worden bij de geadresseerde? Zodra het pakket in het buitenland is, wordt de bezorging overgenomen door de postvervoerder van dat land. Het verschilt per land en per postvervoerder hoeveel bezorgpogingen er worden gedaan. Dit heeft te maken met de afspraken die met een land zijn gemaakt. Als je hier vragen over hebt, neem dan contact op met de postvervoerder van dit land.

Wil je weten wanneer je pakket wordt bezorgd? Bekijk de bezorgtijd naar het buitenland.

Gebruik een sealbag

Gebruik voor zowel binnen- als buitenland een sealbag om je pakket te verzegelen (als de omvang van het pakket dit toelaat). Zo kan niemand ongemerkt je pakket openen. Dit is niet verplicht, maar we raden het wel aan.

Verzendkosten binnen- en buitenland

De prijs hangt af van het gewicht, het formaat en de bestemming van de zending. Bekijk de tarieven voor verzekerde pakketten via de tarievenwijzer.

Gewicht en formaat

BestemmingGewichtMaximale afmetingen
NL0 – 10 kg100 x 50 x 50 cm*

10 – 23 kg175 x 78 x 58 cm
Binnen de EU

0 - 23 kg

100 x 50 x 50 cm
Buiten de EU

0 - 20 kg

100 x 50 x 50 cm

*Weegt je pakket tot 10 kg, maar valt het wel buiten de aangegeven maximale afmetingen? Dan betaal je het tarief van een pakket dat tussen de 10 - 23 kg weegt.

Over de bezorging

Voor zowel binnen- als buitenland geldt: kan het pakket niet bezorgd worden bij de geadresseerde? Geen zorgen. Het pakket wordt automatisch en kosteloos naar jou teruggestuurd. 

Heb je een pakket verzekerd verstuurd en wil je weten waar het is? Volg je pakket.