Decemberzegels

Verstuur je kerstkaarten met de decemberzegels

Zit je al helemaal in de kerstsfeer? Het huis versierd en een kerstboom gekocht? Verstuur dan ook meteen je kerstkaarten! Met de feestelijke decemberzegels maak je jouw kerst- en nieuwjaarskaarten extra bijzonder. Vanaf 15 november koop je de zegels bij een PostNL-punt of in de webshop.

Bekijk de decemberzegels

Hoe gebruik je de decemberzegels?

Decemberzegel 2021

De zegels zijn vanaf 15 november 2021 te koop bij postkantoren, pakketpunten, postzegelverkooppunten of via postnl.nl en zijn geldig tot en met 6 januari 2022. De decemberzegels hebben een speciaal tarief, geldig van 15 november 2021 t/m 6 januari 2022. Dit tarief geldt voor brievenpost t/m 50 gram en met een minimumformaat van 14x9cm in Nederland. Net als vorig jaar zijn de decemberzegels 5 cent goedkoper dan normale postzegels, namelijk €0,91. Een vel van 20 decemberzegels kost €18,20.

Je kunt de decemberzegels ook het hele jaar blijven gebruiken. Buiten de kerstperiode om moet je wel bijplakken tot het bedrag dat je op dat moment betaalt voor een standaard postzegel. Bekijk hoeveel je moet bijplakken. Bijplakzegels koop je online of op een PostNL-punt.

Bekijk de decemberzegels

Kaartje versturen naar het buitenland?

Heb je vrienden, familie of kennissen die in het buitenland wonen en wil je hen ook graag een fijne kerst bezorgen? Dat kan! Plak dan twee decemberzegels op de envelop t/m 50 gram en verstuur je kaartje wereldwijd.

Verstuur op tijd!

In december bezorgen wij veel kerstpost. We streven er naar je kerstpost binnen 3 werkdagen (di-za) te bezorgen. Wacht niet tot het laatste moment en doe je kaarten uiterlijk de maandag voor kerst op de bus.

Let op: schrijf het adres van de ontvanger volledig op de envelop, zodat je zeker weet dat jouw mooie kaart goed terecht komt. Volledig is straatnaam en huisnummer, postcode en stad.

Laat je betoveren

De decemberzegels zijn dit jaar ontworpen door papierkunstenares Geertje Aalders. Zij schept een fantasievolle wereld vol verhalen waarin van alles gebeurt. Samen met Geertje kun jij nu zelf de zegels tot leven brengen. Door middel van een aantal simpele stappen laat Geertje je zien hoe je de papercutting techniek toepast zodat jij jouw eigen gemaakte, unieke kerstkaart kunt creëren. Bekijk de video en ervaar de magie!

Unieke kerstbal bij 2 vellen decemberzegels

Decemberzegels 2021 premium VondelsHeb jij heel wat kaarten te versturen dit jaar? Dan krijg je van ons een kerstcadeau bij je decemberzegels. Bij aankoop van 2 vellen decemberzegels ontvang je een unieke kerstbal van Vondels. Let op: op=op! En je ontvangt alleen een kerstbal bij aankoop van de zegels bij een PostNL-punt.

Dichtstbijzijnde PostNL-punt

Kerstpost wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. Heb je post voor de volgende dag, zoals rouwpost, medische post, een verjaardagskaart of overige post voor de volgende dag? Met de locatiewijzer zie je gelijk waar je jouw post voor de volgende dag kan inleveren.

Hoe het werkt?