Expertvisie

Editie Groei in online food

In de groeiende online foodmarkt is de logistiek een uitdaging maar ook een specialisme. Hoe krijgen ondernemers hun voedingsmiddelen op de gewenste tijd en bijvoorbeeld nog steeds vers, gekoeld of bevroren bij hun klanten? Nicolette van Wijk, Commercieel Manager Food van PostNL over slimme logistieke oplossingen binnen de vier trends in online food. Bekijk de video.

Vier niet te missen trends in de groeiende online foodmarkt

Reporter Froukje Jansen duikt met Commercieel Manager Food, Nicolette van Wijk, in de vier online food trends en laat geen vraag onbeantwoord. Wat zijn de wensen van de consument hierin, wat bepaalt het succes van de ondernemer en hoe speelt PostNL hierop in met innovatieve logistiek?

De trends

  1. Gezond en vers: De consument is zich steeds bewuster van een gezonde levensstijl. Daarbij behoren eerlijke en gezonde producten, die thuis vers bezorgd dienen te worden.
  2. Gemak: De consument wil inzicht en volledig ontzorgd worden bij het doen van online boodschappen.
  3. Duurzaam: Ondernemers en consumenten hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid in online food. Voor zowel producten, verpakkingen als bezorging.
  4. Ketenverkorting: Een belangrijke trend in food is ketenverkorting: directe levering van de producent aan consumenten en bedrijven naast de bestaande kanalen.

Groei in online food

De online foodmarkt groeit enorm. Met aan de ene kant nieuwe aanbieders en een steeds uitgebreider assortiment. En aan de andere kant consumenten die waarde hechten aan duurzame voeding. Wat zijn de ontwikkelingen in de online foodmarkt?

Podcast

Wat is het belang van fulfilment en bezorging in een volwassen wordende online foodmarkt?