Tien duurzame oplossingen

Om samen minder CO2 uit te stoten

We rijden steeds meer elektrisch, bezorgen meer op de fiets en vervangen fossiele brandstoffen voor duurzame alternatieven. Samen zorgen we voor het verlagen van onze footprint. Hoe we dat doen? Met 10 duurzame oplossingen die jou helpen duurzamer te ondernemen.

Lucht uit je verpakking

Volgens Thuiswinkel.org bestaat 50% van de inhoud van een verpakking uit lucht. Wij vinden altijd een passende oplossing om kleiner en duurzamer te verpakken.

Minder CO2 uitstoot bij grootvervoer in de first-mile

In 2023 wordt bijna de helft van alle kilometers bij grootvervoer gereden op HVO100, waarmee we tot 90% minder CO₂-uitstoot hebben.

Schoner internationaal vervoer

In samenwerking met de TU Delft ontwikkelden we een rekenmethode waardoor we nu CO₂-uitstoot mee kunnen gaan nemen in onze keuze voor vliegvervoer. Zo kunnen we straks de vliegtuigen selecteren die minder CO₂ uitstoten.

Met minder CO₂ uitstoot sorteren

Jouw post en pakketten worden in onze sorteercentra met zo min mogelijk CO₂ uitstoot gesorteerd.

Last-mile bezorging op duurzame energie

Meer dan 90% van onze post bezorgen we met elektrische bussen, (bak)fietsen en scooters.

Stadshubs

We bundelen zendingen in stadshubs aan de rand van zes steden voor minder vervoersbewegingen en minder overlast. Van daaruit bezorgen we met 100% elektrische voertuigen.

Bezorging direct uit je winkel

Wij helpen jou om de deur tot deur afstand van jouw pakket zo kort mogelijk te maken. Door bestellingen direct uit een van je lokale winkels te leveren aan de consument. Dit bespaart een hoop transportbewegingen.

Bezorgopties voor jouw klanten

Met de bezorgopties van PostNL is de kans groter dat de bezorging in één keer goed gaat. We hebben pakketkluizen-aan-huis, brievenbuspakketten en pakket- en briefautomaten.

Inzicht in jouw CO₂-uitstoot

Je ontvangt elk kwartaal een rapportage met jouw CO₂-uitstoot per pakket en het resterende deel CO₂-uitstoot dat PostNL voor jou compenseert.

Ook verduurzamen?

Wij helpen je met verduurzaming van je logistiek. Wil je weten hoe? Neem contact met ons op!