Meer duurzame oplossingen

Meer voor je bedrijf en beter voor het milieu

Wij willen beter zorgen voor de wereld van morgen. Door jouw post en pakketten zo duurzaam mogelijk te bezorgen. Bekijk onze duurzame oplossingen voor jouw webshop.

Samen duurzaam onderweg

Samen gaan we voor minder CO2-uitstoot. Door slim te verpakken, efficiënte routes te rijden en onze bezorgopties uit te breiden. En brievenbuspakjes bezorgen we met de post: het meest duurzame bezorgnetwerk van de Benelux! Zo helpen we niet alleen jou en je klanten, maar ook het klimaat.

Groene Feiten of Fabels Quiz

PostNL tankt met frituurvet. Wat denk jij, feit of fabel? Doe de Groene Feiten of Fabels Quiz en test je kennis over duurzaamheid in e-commerce.

Heb je alle antwoorden goed? Dan doneren we € 5 aan Natuurmonumenten!

Zo bezorgen we meer groene oplossingen

"Het grote voordeel van het brievenbuspakje is dat mensen er niet voor thuis hoeven blijven. Het gaat niet naar de buren. De bezorger hoeft niet nog een keertje langs te rijden. Bovendien bezorgt PostNL die pakketjes grotendeels te voet of op de fiets. Allemaal duurzame aspecten die voor ons essentieel zijn."

Martin de Vries Testa

"We zijn samen met PostNL slimmer gaan verpakken. Met een duurzamere verpakking van gerecycled karton en zo weinig mogelijk lucht in de dozen. En een andere verpakking is best een ingrijpend traject. Maar het verliep heel soepel. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze hele keten verduurzaamt. Dus dan is PostNL een logische keuze."

Focco Annema VanDijk

“Zo’n 30% van wat we versturen is een brievenbuspakje. Dan gaat het dus al snel om meer dan 4.000 pakjes per maand en dat worden er alleen maar meer. Zo hebben laatst weer twee opdrachtgevers gekozen voor een internationale verzending via PostNL.”

Björn van Hamond RPI Print Europe

Verpakkingen

Wil je je producten veilig, efficiënt en duurzaam verpakken? In onze webshop vind je een ruim assortiment aan verzenddozen voor een voordelige prijs.

Brievenbuspakjes

Past het door de brievenbus? Kies dan voor brievenbuspakje+. Dat is makkelijk, voordelig en op de meest duurzaamste manier bezorgd. En je klant hoeft er niet voor thuis te blijven!

Groene bezorgopties

Met onze API-koppeling toon je in de checkout van je webshop of we een pakket duurzaam bezorgen. Zo kunnen je klanten bewust kiezen voor groene bezorging!

Meer tevreden klanten?

Maar liefst 63% van de online shoppers bestelt vaker of meer wanneer producten met minder lucht verpakt zijn. Dus slim verpakken scheelt kilometers én zorgt voor tevreden klanten. Het meest ideale pakket voor je klanten? Het pakket waar ze niet voor thuis hoeven te blijven! Brievenbuspakjes bezorgen we op 96% van de huisadressen uitstootvrij, te voet of per fiets.

Op zoek naar meer?

Meer gemak

Door slim gebruik te maken van onze digitale en innovatieve oplossingen houd jij meer tijd over voor je business.

Meer tevreden klanten

Je klanten verwachten alleen het beste. Daarom ontwikkelen wij continu nieuwe bezorgmogelijkheden.

Meer groei

Met onze slimme oplossingen en data helpen we jou om (internationale) klanten te vinden en aan je te binden.

Heb je nog vragen?

Neem contact op

Heb je al een PostNL-contactpersoon? Ga in gesprek voor meer groene oplossingen voor jouw webshop!

Nog geen zakelijke klant? Maak een Mijn PostNL zakelijk account aan.