Expertvisie

Editie Internationale e-commerce

De internationale e-commercemarkt groeit. Dat biedt de Nederlandse e-commerce ondernemers enorme groeikansen. Maar waar moet je op letten als je met je webshop de grens over wilt gaan? Giseke Hopstaken, Directeur International bij PostNL deelt vier niet te missen groeikansen om succesvol te zijn met crossborder verkopen. En hoe PostNL ondernemers daarbij helpt. Bekijk de video.

Vier concrete groeikansen in internationale e-commerce

Reporter Froukje Jansen duikt met Directeur International, Giseke Hopstaken, in de vier groeikansen in internationale e-commerce en laat geen vraag onbeantwoord. Wat zijn de wensen van de buitenlandse consument? Wat zijn de verschillen tussen verzenden binnen en buiten de EU? De volgende groeikansen komen voorbij:

  1. Ken jouw klant in het buitenland: Consumenten en hun behoeftes verschillen per land. Kennis en inzicht in de buitenlandse klant zijn key.
  2. Sluit je aan bij lokale marktplaatsen: Zeker bij de start weet je je hiermee verzekerd te zijn van een groot bereik in het land.
  3. Bereid je webshop voor op internationale klanten: Zorg ervoor dat je vindbaar bent in de zoekmachine van het land waarin je actief wil zijn.
  4. Succesvol verkopen in het Verenigd Koninkrijk: Voorwaarden en regelgeving zijn complex, zeker sinds de Brexit. Zorg dat je die goed in het vizier hebt.

Vragen over internationale e-commerce?

Neem contact met ons op over de mogelijkheden.