Lucht uit je verpakkingen

Lucht uit je verpakking

Volgens Thuiswinkel.org bestaat 50% van de inhoud van een verpakking uit lucht. Dat betekent onnodig veel karton en ruimte. We geven graag advies in hoe je kleiner en duurzamer verpakt. Voor een efficiënter, duurzamer en goedkoper logistiek proces. Met onze 1.400 verschillende verpakkingen vinden we altijd een passende oplossing.

Bekijk onze verpakkingen
Groen grootvervoer in de first mile

Groen grootvervoer in de first-mile

We vervangen fossiele brandstoffen van onze vrachtwagens door duurzame alternatieven. Zo maximaliseren we het gebruik van hernieuwbare diesel (HVO100), waarmee we 90% minder CO₂-uitstoot hebben. En gebruiken we BIO-LNG in onze vrachtauto’s.

In 2023 wordt bijna de helft van alle kilometers bij grootvervoer gereden op duurzame brandstoffen.

Schoner internationaal vervoer

Schoner internationaal vervoer

In samenwerking met de TU Delft ontwikkelden we een rekenmethode waardoor we nu CO₂-uitstoot mee kunnen gaan nemen in onze keuze voor vliegvervoer. Zo kunnen we straks de vliegtuigen selecteren die minder CO₂ uitstoten. Met onze buitenlandse partners nemen we ook verregaande acties om onze footprint te minimaliseren en we werken continue aan het optimaliseren van onze routen. Als het kan zetten we binnen Europa steeds vaker vrachtwagens in als alternatief voor het vliegtuig of vervoeren we met de trein. Dat zorgt voor aanzienlijk minder CO₂-uitstoot.

Emissievrij sorteren

100% CO₂ emissievrij sorteren

Jouw post en pakketten worden in onze sorteercentra 100% CO₂ emissievrij gesorteerd. Mede dankzij het gebruik van zonnepanelen, zuinig verbruik van energie en inkoop van duurzame energie behoren ze zelfs tot de meest duurzame van Nederland. Daarom is de CO₂ voetafdruk van onze sorteercentra nul.

Last mile bezorging op groene energie

Last-mile bezorging op groene energie

Om jouw post en pakketten in de last-mile zo duurzaam mogelijk te bezorgen maken we zoveel mogelijk gebruik van emissievrije voertuigen. Zo rijden we in Nederland al met ruim 1.500 elektrische bussen, (bak)fietsen en scooters. En schalen we dit aantal continu op. Bovendien bezorgen we al 220 jaar post en brievenbuspakketjes met de beenkracht van onze bezorgers. Meer dan 90% van onze postbezorging is al emissievrij.

Stadshubs

Stadshubs

Om aan een leefbare omgeving bij te dragen, bundelen we zendingen uit alle windrichtingen in stadshubs aan de rand van zes steden. Dat zorgt voor minder vervoersbewegingen en minder overlast. Van daaruit bezorgen we met 100% elektrische voertuigen. Zo verduurzamen we in Nederland de logistiek naar jouw locaties in de stad. In Den Haag zorgt dit bijvoorbeeld al voor 40% minder vervoersbewegingen en tot 75% minder CO₂-uitstoot per vestiging.

Lees meer over stadshubs
Bezorging direct uit winkel

Bezorging direct uit je winkel

Wij helpen jou om de deur tot deur afstand van jouw pakket zo kort mogelijk te maken. Door bestellingen direct uit een van je lokale winkels te leveren aan de consument. Binnen dezelfde stad doen we dat op de fiets en anders via ons efficiënte netwerk door heel Nederland. Dit bespaart een hoop transportbewegingen en CO₂-uitstoot.

Bezorgen wanneer het uitkomt

Bezorgopties voor jouw klanten

Met de bezorgopties van PostNL kiezen jouw klanten wanneer ze hun pakket willen ontvangen. Hierdoor is de kans groter dat de bezorging in één keer goed gaat. Ook hebben we pakketkluizen-aan-huis, brievenbuspakketten en steeds meer pakket- en briefautomaten. Daar kan de consument 24/7 terecht. Dankzij al deze oplossingen rijden wij veel minder onnodige kilometers.

Bekijk onze bezorgopties
Inzicht in jouw C02-uitstoot

Inzicht in jouw CO₂-uitstoot

Meten is weten. Daarom ontvang je elk kwartaal een rapportage die inzicht geeft in jouw CO₂-uitstoot per pakket. En laten we zien hoe groot het resterende deel CO₂-uitstoot is dat PostNL voor jou compenseert.

Kwartaalrapportage aanvragen
C02 compensatie

CO₂-compensatie

Ondanks de groei van het aantal pakketten hebben we onszelf een ambitieus doel gesteld. In 2030 willen we alle post en pakketten volledig uitstootvrij bezorgen in de Benelux en ook internationaal nemen we verregaande acties. Dit doen we door de CO₂-uitstoot per kilometer ieder jaar verder verminderen. In 2023 compenseren we de resterende uitstoot. Zo garanderen we CO₂ neutrale verzending in heel Europa van deur tot deur.

Ook verduurzamen?

Wij helpen je met verduurzaming van je logistiek. Wil je weten hoe? Neem contact met ons op!

Aanhef
optioneel