Duurzaam verpakken in cijfers

Wist je dat 66% van de Nederlanders het belangrijk vindt dat een bestelling duurzaam wordt geleverd én verpakt. En wist je dat er in 2019 50% lucht in verpakkingen zat? En dat dit in 2022 gedaald is naar 29%? Samen kunnen we nog duurzamer verpakken!

Verpakkingen die duurzaam uitpakken

Papieren verzendzak

88% van de consumenten vindt dat er minder plastic moet worden gebruikt. Kies daarom voor een papieren gerecyclede variant, duurzaam en stevig! 

Brievenbusdoos

86% van de consumenten vindt dat er te grote verpakkingen en te veel verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. Voorkom te grote verpakkingen met een brievenbusdoos!

CO₂-neutrale verpakkingen

Steeds meer van onze verpakkingen worden CO₂-neutraal geproduceerd. Meer weten? Onze experts geven je graag advies over de juiste verpakking voor je producten.

Groener verpakken

We verpakken steeds duurzamer. Weten hoe? Kijk mee!

Verpakking van de toekomst: herbruikbaar

De duurzaamste verpakking is er één die je steeds opnieuw gebruikt. Daarom testen we nu met herbruikbare verpakkingen. Zo kunnen webshops dezelfde verpakking keer op keer gebruiken en zit je papiercontainer minder snel vol!

Focco Annema, VanDijk

"We zijn samen met PostNL slimmer gaan verpakken. Met een duurzamere verpakking van gerecycled karton en zo weinig mogelijk lucht in de dozen. En een andere verpakking is best een ingrijpend traject. Maar het verliep heel soepel. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze hele keten verduurzaamt. Dus dan is PostNL een logische keuze."

Zij verpakken groener

"We krijgen positieve feedback op onze innovatieve verpakkingen van klanten. En een mooi voordeel: we kunnen gewoon veel meer doosjes kwijt in een rolcontainer, en PostNL kan weer meer kwijt in bussen van de bezorgers."

Robert Brizar Vodafone

"We versturen een breekbaar product, dus het is belangrijk dat het heel aankomt. Onze verpakking is 10% kleiner nu, dat scheelt in rolcontainers en vrachtwagens. We hebben een stuk minder breuk en dat levert positieve reacties op!"

Laurens van den Dries Conder Wines

"Met een brievenbuspakje hoeft de bezorger geen 2e keer langs te komen, dat scheelt veel kilometers. Daarbij zijn ze klein en goed stapelbaar, dus gaan er meer op een rolkar. En door PostNL duurzaam verzonden. Dat staat ook op ons verzendlabel."

Anne Reijnen The Brownie Box

Wij helpen je graag verder

Wil jij ook slimmer verpakken? Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op.