Menu

Handtekening voor ontvangst

Extra zekerheid bij het versturen

Verstuur je pakket met handtekening voor ontvangst. Dan weet je door wie je zending in ontvangst is genomen. Niet afleveren bij de buren? Kies dan de bezorgoptie handtekening voor ontvangst met alleen het huisadres.

Voordelen van handtekening voor ontvangst

  • Weet wie je pakket in ontvangst neemt
  • Bezorgoptie ‘Alleen huisadres’ (niet bij de buren)
  • Je zending volgen met Track & Trace

Wat kost het?

Voor het gebruik van handtekening voor ontvangst betaal je een toeslag op je standaard pakketten tarief. Bekijk voor meer informatie je kosten in de verzendmodule, of neem contact op met je accountmanager.

Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken van de verzendoptie handtekening voor ontvangst heb je een klantnummer nodig. Hiermee kun je een account aanmaken voor Mijn PostNL. Via Mijn PostNL kun je pakketten eenvoudig verzendklaar maken, zendingen voormelden en gemakkelijk labels printen.

Handtekening en naam ontvanger

De ontvanger van je pakket plaatst zijn handtekening op de handterminal van de chauffeur. Daarna overhandigt de chauffeur het pakket.

Bezorgoptie kiezen

  • Handtekening voor ontvangst
    De chauffeur probeert bij afwezigheid van de geadresseerde om het pakket bij de buren te bezorgen. Op deze manier hoeft je klant niet te wachten tot de volgende bezorgronde. De geadresseerde krijgt altijd een bericht in de bus met het adres waar het pakket bezorgd is.

  • Handtekening voor ontvangst, alleen huisadres
    De chauffeur bezorgt het pakket alleen op het opgegeven adres. Dit biedt extra zekerheid. Na de tweede bezorgpoging heeft je klant twee weken de tijd om het pakket op te halen bij een PostNL-locatie in de buurt.

Aanleveren pakketten

Bied je pakketten aan bij een Business Point of maak gebruik van de Haalservice.

Vind een Business Point Meer over de Haalservice

Verzendstatus opvragen

Via Mijn PostNL kun je u op elk moment de verzendstatus van je pakketten met handtekening voor ontvangst opvragen. Daar zie je dan ook de ingescande handtekening.

Naar Mijn PostNL Zakelijke klant worden

Zie ook: