Handtekening voor ontvangst

Extra zekerheid bij het versturen

Bij het versturen van je product wil je weten of het door de juiste persoon wordt ontvangen. Dat doe je door handtekening voor ontvangst te kiezen. Afleveren bij de buren voorkomen? Kies dan handtekening voor ontvangst ‘alleen huisadres’. In beide gevallen zie je precies wie voor het pakket tekent.

Voordelen van handtekening voor ontvangst

 • Je weet precies wie je pakket in ontvangst neemt
 • Geen bezorging bij de buren als je dan niet wilt
 • Je volgt je zending eenvoudig met track & trace

Hoe werkt het?

 1. Maak een account aan voor Mijn PostNL
  Handtekening voor ontvangst kun je pas aanbieden als je een klantnummer hebt. Met het klantnummer maak je een account in Mijn PostNL waar je je pakketten klaar maakt voor verzending.

 2. Kies in Mijn PostNL voor handtekening voor ontvangst
  Tijdens het aanmaken van je zending in Mijn PostNL kies je voor handtekening voor ontvangst. De handtekening zie je in track & trace terug als bewijs dat je zending is bezorgd. Als er niemand thuis is, bezorgen we het pakket bij de buren. Je klant krijgt een kennisgeving in de bus met het adres waar het pakket bezorgd is.

  Wil je niet dat we bij de buren bezorgen? Kies dan voor handtekening voor ontvangst met alleen huisadres. De chauffeur bezorgt het pakket dan alléén op het opgegeven adres. Is er dan niemand thuis, dan heeft je klant een week de tijd om het pakket op te halen bij de PostNL-locatie waar het pakket is afgeleverd.

 3. Lever het pakket aan bij een Business Point of met de haalservice
  Vind een Business Point of maak gebruik van de haalservice.

 4. Verzendstatus opvragen
  Op Mijn PostNL kun je altijd de actuele verzendstatus van je pakketten opvragen. Ook zie je de gescande handtekening van de ontvanger.

Wat kost het?

Voor het gebruik van handtekening voor ontvangst betaal je een toeslag bovenop je standaard pakketten tarief. Bekijk voor meer informatie de kosten in de verzendmodule in Mijn PostNL of neem contact met ons op.

Zie ook: