Leeftijdscheck

Controle aan de deur

Met de leeftijdscheck aan de deur controleert onze pakketbezorger de leeftijd van de ontvanger aan de deur. Zo weet je zeker dat de ontvanger oud genoeg is om het pakket in ontvangst te nemen. Vanaf 1 juli 2021 treedt de nieuwe Alcoholwet in werking. Bij online aankoop van alcoholische dranken en tabak moet de ontvanger aan de deur bewijzen dat hij of zij 18 jaar of ouder is.

Voordelen van de leeftijdscheck

  • Betrouwbaar, gemakkelijk & veilig voor je klanten
  • Je voldoet aan de leeftijdseisen voor bijvoorbeeld alcohol of tabak
  • Je volgt je zending eenvoudig met track & trace

Wat kost het?

Wil je de leeftijdscheck gebruiken voor jouw zendingen? Dan betaal je een toeslag op je standaardtarief voor pakketten of je brieven met legitimatie. Meer weten? Neem dan contact op met je accountmanager.

Hoe werkt het?

Je geeft een bestelling aan ons door waarvoor je een leeftijdscheck wil laten uitvoeren. Onze bezorger controleert vervolgens de leeftijd van de ontvanger aan de deur. De bezorger controleert het legitimatiebewijs van de ontvanger. Hij geeft het pakket alleen mee als de ontvanger voldoet aan de leeftijdseis.

Leeftijdscheck niet gelukt?

Is de leeftijdscheck niet gelukt omdat de ontvanger niet thuis was, of omdat we zijn leeftijd niet konden controleren? Dan neemt onze bezorger het pakket weer mee terug. We brengen de zending naar een PostNL-punt in de buurt, waar de ontvanger het binnen 1 week kan afhalen met een geldig legitimatiebewijs. Komt niemand het pakket ophalen? Dan ontvang je je zending weer van ons retour.

Aanvragen leeftijdscheck

Wil je de leeftijdscheck aanvragen en heb je al een zakelijk contract? Neem dan contact op met je accountmanager. Heb je nog geen zakelijk contract? Bekijk de voordelen en meld je aan.

Voordelen zakelijk contract

Zie ook: