Niet thuis bij bezorging pakket

Is je klant niet thuis als wij het pakket bezorgen? Dan geven we het af bij de buren of bij een PostNL-punt. Met de track & trace-code en in de PostNL-app kan je klant zien waar het pakket is. De track & trace-code staat bijvoorbeeld in de e-mailbevestiging die jij je klant stuurt. Hebben we het e-mailadres van je klant? Dan sturen we per e-mail een bericht over waar het pakket is afgeleverd.

Op de pagina over digitaal volgen lees je meer.

Let op: per 1 juli 2022 geven we alle informatie over de locatie van het pakket zoveel mogelijk per e-mail of in de PostNL-app. We laten dan geen niet-thuisbriefje meer achter. Om deze e-mails te versturen, hebben we het e-mailadres van je klant nodig. Geef dit daarom altijd door tijdens het voormelden van het pakket.

Wanneer ontvangt mijn klant nog wel een niet-thuisbriefje?

In principe krijgt iedereen digitaal een update over de status van het pakket. Hebben we geen e-mailadres? Dan zijn er een paar uitzonderingen waarbij we nog wél een niet-thuisbriefje achterlaten:

  • Ontvangers van cadeaus of relatiegeschenken (alleen als je als verzender hebt aangegeven cadeaus of relatiegeschenken te versturen).
  • Medische post (alleen als je als verzender hebt aangegeven medische producten te versturen).
  • Zendingen die vallen onder de universele postdienst, zoals pakketten uit het buitenland, aangetekende brieven of pakketten die los zijn verstuurd via een PostNL-punt.

Hoe kunnen mijn klanten het pakket digitaal volgen zonder niet-thuisbriefje?

Hebben we het e-mailadres van je klant? Dan sturen we een e-mail met de status van het pakket. Ook kan je klant met de track & trace-code zien waar het pakket is afgeleverd. En heeft je klant de PostNL-app? Dan sturen we ook daar een berichtje.

Hoe hou ik mijn klanten op de hoogte zonder e-mailadres?

Wij kunnen je klant niet op de hoogte houden als er geen e-mailadres bekend is. Wel bestaan er mogelijkheden voor sms-notificaties. Neem daarvoor contact op met je accountmanager.

Dit zijn ook manieren om je klant alsnog op de hoogte te houden:

Ik ontvang geen e-mailadressen van mijn klanten, hoe worden zij dan op de hoogte gehouden?

Deel de track & trace-code met je klanten, zodat zij zelf de status van het pakket kunnen zien.

Ik verstuur cadeaus, hoe weten ontvangers waar hun cadeau is?

Voeg in de voormelding van je pakket het e-mailadres toe van de persoon die het cadeau geeft. Die krijgt dan meldingen over de status van het pakket en kan de ontvanger informeren. Hebben we geen e-mailadres van je klant? Ontvangers van een cadeau of relatiegeschenk krijgen nog wel een niet-thuisbriefje op de deurmat.

Mijn klanten zijn niet digitaal, hoe weten zij waar hun pakket is?

Plaatst je klant telefonisch een bestelling? Er bestaan mogelijkheden voor sms-notificaties. Neem daarvoor contact op met je accountmanager.

Als het gaat om zendingen die vallen onder de universele postdienst waarbij geen e-mailadres of telefoonnummer bekend is, maken we een uitzondering. We laten dan een niet-thuisbriefje achter.

Jullie gebruiken e-mailadressen van mijn klanten, is dat wel AVG-proof?

Wij verwijderen e-mailadressen van je klanten automatisch na 2 weken. Deze weken zijn nodig om je klant op de hoogte te houden. We gebruiken de data niet voor andere doeleinden en voldoen volledig aan de AVG-wet- en regelgeving.