Leeftijdscheck aan de deur

Met een geldig legitimatiebewijs

Vanaf 1 juli treedt de nieuwe Alcoholwet in werking. Bij online aankoop van alcoholische dranken moet je bij ontvangst aan de deur bewijzen dat je 18 jaar of ouder bent. In dat geval kan onze bezorger je vragen om je te identificeren aan de deur.

Hoe werkt het?

De verzender van je pakket geeft bij PostNL aan dat er een leeftijdscheck nodig is. Onze bezorger overhandigt dan alleen de zending als je een geldig legitimatiebewijs toont en oud genoeg bent. We kunnen het pakket ook bij de buren of een huisgenoot bezorgen, als zij zich maar kunnen legitimeren en voldoen aan de wettelijke leeftijdseis. De bezorger vraagt om een handtekening voor ontvangst.

Geldige legitimatiebewijzen:

  • Paspoort
  • Nederlands rijbewijs
  • Europese of Nederlandse ID-kaart

Leeftijdscheck niet gelukt?

Is de leeftijdscheck niet gelukt omdat je niet thuis was, of omdat we je leeftijd niet konden controleren? Dan neemt onze bezorger het pakket weer mee terug. We brengen je zending naar een PostNL-punt in de buurt, waar je het binnen 1 week kunt afhalen met een geldig legitimatiebewijs. Wacht je langer dan een week? Dan sturen we je pakket weer terug naar de afzender.