Leeftijdscheck aan de deur

Wanneer moet je je legitimeren?

Sommige zendingen mag je alleen ontvangen als je aan de wettelijke leeftijdseis voldoet. Zo moet je voor bijvoorbeeld alcohol of tabak minimaal 18 jaar zijn. In dat geval kan onze bezorger om een legitimatiebewijs vragen.

Komt de bezorging niet uit? Met de track & trace-code van je pakket bepaal je zelf waar of wanneer je pakket wordt afgeleverd.

Hoe werkt het?

De verzender van je pakket geeft bij PostNL aan dat er een leeftijdscheck nodig is. Onze bezorger overhandigt dan alleen de zending als je een geldig legitimatiebewijs toont en oud genoeg bent. We kunnen het pakket ook bij de buren of een huisgenoot bezorgen, als zij zich maar kunnen legitimeren en voldoen aan de wettelijke leeftijdseis. De bezorger vraagt om een handtekening voor ontvangst.

Geldige legitimatiebewijzen:

  • Paspoort
  • Nederlands rijbewijs
  • Europese of Nederlandse ID-kaart

Geen geldig legitimatiebewijs bij de hand?

Als je geen geldig legitimatiebewijs kunt tonen, overhandigt de bezorger het pakket niet. We brengen het dan naar een PostNL-punt in de buurt. Hier kun je de zending binnen 1 week afhalen, daarna gaat het terug naar de afzender. Vergeet bij het afhalen niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.