Menu

Douaneformulieren

Wanneer je buiten de EU verstuurt

Verstuur je iets naar een land buiten de Europese Unie? Dan moet je altijd een ingevuld douaneformulier meesturen. Afhankelijk van het soort zending vul je een CN22- of CN23-formulier in.

Afhankelijk van wat en hoe je verstuurt vul je een CN22- of CN23-formulier in. Deze vul je in als je iets verstuurt via de website. Je kunt het formulier ook downloaden. Verstuur je je brief of pakket via een PostNL-locatie? Dan krijg je het van de PostNL-medewerker. 

Na invullen hoor je direct wat de verwachte bezorgtijd is. Zorg ervoor dat je het formulier volledig en naar waarheid invult. Daarmee voorkom je onnodige vertraging. 

Vind het juiste formulier:

t/m 2 kgt/m 20 kg
Brief met goederenCN22
Brief aangetekendCN22
Brief verzekerdCN23
Pakket zonder track & traceCN22
Pakket met track & traceCN23CN23
Pakket aangetekendCN23
Pakket verzekerdCN23
Iets versturen

Volledig ingevulde douaneformulier vereist

Overheden controleren steeds strenger welke goederen hun land binnenkomen. Vanaf 1 januari 2019 wordt daarom de informatievoorziening voor het verzenden van goederen buiten de EU aangescherpt. Dat betekent dat douaneformulieren volledig en correct moeten worden ingevuld. Anders kan dit reden zijn om de zending vast te houden. En niet te bezorgen in het land van bestemming. Dit kun je voorkomen door alles in te vullen. Ook wanneer velden niet verplicht lijken.