Rouwpost

Versturen van rouwkaarten

Wanneer er iemand in uw omgeving overlijdt, moet u vaak veel regelen. PostNL helpt u graag bij het versturen van uw rouwpost.

Hoe werkt het?

Gebruik bij het versturen van uw rouwkaarten naast Rouwpostzegels ook de Rouwverzendset. Zo herkennen wij uw brieven als rouwpost. Met de Rouwverzendset worden uw rouwkaarten met de hoogste prioriteit verwerkt.

De Rouwverzendset bestaat uit:

  • Twee grote verzamelenveloppen waarin 30 tot 40 rouwkaarten passen.
  • Een handleiding die uitlegt hoe de verzamelenvelop verstuurd moet worden.

De Rouwverzendset is online en bij alle Postkantoren te koop. De verzendset is ook verkrijgbaar via de uitvaartondernemer.

Rouwverzendset online bestellen

Juiste adressering

Zorg ervoor dat het juiste adres op uw rouwkaart staat. Zo voorkomt u vertraging in de bezorging. Zoek een postcode of adres.

Rouwkaart naar uzelf sturen

Verstuur ook een rouwkaart naar uzelf en de uitvaartondernemer. Zo ziet u of de rouwkaarten de volgende (werk)dag bezorgd zijn. Heeft u de kaart niet ontvangen? Neem dan contact op met de PostNL Klantenservice via 0900-0990 (€0,45 per gesprek).

Aanleveren van Rouwpost

Heeft u een verzamelenvelop met rouwkaarten? Dan kunt u die aanleveren volgens het onderstaande schema.

PostNL brievenbus
PostNL Postkantoor
Gratis Haalservice
Januari t/m november
Ma-vrij tot 16.30 uur*
Januari t/m december
Ma-vrij tot 16.30 uur*
Weekend

Rouwkaarten die u in de brievenbus doet of op het Postkantoor afgeeft, worden de volgende dag (dinsdag tot en met zaterdag) bezorgd. Gebruikt u de Haalservice in het weekend dan worden de rouwkaarten maandag bezorgd.

*Voor brievenbussen met een latere buslichting of Postkantoren waar de post later wordt opgehaald dan 16.30 uur raadpleeg postnl.nl/locatiewijzer.

Rouwpost in het weekend

Wilt u rouwkaarten op maandag laten bezorgen vraag dan de gratis haalservice voor rouwpost aan. Uw rouwbrieven worden dan zondag bij u opgehaald. Als u rouwpost in het weekend aflevert op een postkantoor of in de oranje brievenbus, dan worden de rouwkaarten pas dinsdag bezorgd.

Weekend haalservice aanvragen

Het aanvragen van de Haalservice voor rouwpost in het weekend kan op twee manieren:

Online
Vul het aanvraagformulier in. Dit kan alleen op de volgende tijden:
Voor de reguliere Haalservice op zondag is het aanvraagformulier beschikbaar vanaf vrijdag om 16.30 uur tot zondag 14.30 uur. De rouwpost wordt op zondag tussen 16.00 uur en 20.00 uur opgehaald en op maandag bezorgd.

Telefonisch
Wilt u de Haalservice liever telefonisch aanvragen? Bel dan met onze klantenservice. Dit kan op zaterdag tussen 09.00 uur en 16.00 uur en op zondag tussen 11.30 uur en 14.30 uur. Het telefoonnummer is 0900 – 0990 (€ 0,45 per gesprek).

Rouwkaart niet bezorgd

Is uw rouwkaart niet bezorgd op de eerste werkdag nadat u de kaart bij ons heeft aangeboden? Neem dan altijd direct contact op met onze klantenservice: 0900 – 0990 (€ 0,45 per gesprek). Kies eerst optie 2 (brieven en folders) en daarna optie 1 (rouwbrieven). Onze medewerkers controleren dan de status van uw rouwpost. Als u belt, houd dan de volgende gegevens bij de hand:

  • Barcodenummer van de Rouwverzendset
  • Wanneer u de Rouwverzendset heeft aangeboden
  • Waar u de Rouwverzendset heeft aangeboden
  • Naam van de overledene
  • Datum van de uitvaart