Rouwpost: het versturen van rouwkaarten

Samen geven we een rouwkaart de aandacht die het verdient

Als er een dierbare in uw omgeving overlijdt, komt er veel op u af. U heeft dan veel te regelen, zoals het verzenden van de rouwkaarten. Wij helpen u graag door uit te leggen hoe u deze rouwkaarten kunt verzenden.

Let op: In het weekend van Pasen en Pinksteren bieden wij geen Haalservice aan. U kunt uw rouwpost in dat weekend in de brievenbus afleveren of afgeven bij een PostNL-locatie. Kijk voor meer informatie over het versturen van rouwpost rond de feestdagen op postnl.nl/feestdagen.

Een rouwkaart verdient extra aandacht

Rouwkaarten onderscheiden we van overige post, zodat wij deze met extra aandacht kunnen verwerken en bezorgen. Ook op maandag. Noodzakelijk hierbij is dat wij rouwpost herkennen. Gebruik daarom de rouwverzendset en de rouwzegels. U ontvangt deze producten van de uitvaartverzorger. Daarnaast kunt u ze kopen bij een PostNL-locatie of onze webshop.

Hulpmiddelen

Maak gebruik van de volgende hulpmiddelen, om te laten zien dat u rouwpost verstuurt: 

  • Rouwverzendset: hierin vindt u twee verzamelenveloppen. In één envelop passen ongeveer 30 - 40 rouwkaarten. Het is dan voor ons direct herkenbaar dat het om rouwpost gaat. De post wordt apart gehouden in het sorteerproces, om te zorgen dat deze zo snel mogelijk wordt bezorgd. 
  • Rouwzegels: dit zijn postzegels die u kunt gebruiken voor uw rouwkaarten. U maakt hiermee zichtbaar aan de ontvanger en de postbezorger, dat het om een rouwkaart gaat.

Hoe verstuur ik rouwpost?

Maak gebruik van de rouwverzendset.

  1. Voorzie uw rouwkaarten van het juiste adres en een rouwzegel. Controleer de combinatie van adres en postcode met de postcodezoeker.
  2. Vul uw gegevens in op de flap van de verzamelenvelop. Stop hier de rouwkaarten in. 
  3. In de onderstaande tabel vindt u informatie over hoe u uw rouwkaarten kunt aanbieden. Onze locatiewijzer helpt u bij het vinden van de dichtstbijzijnde locatie en openingstijden.
Aanbiedmogelijkheden:
Tijdvenster**:
Bezorging:
Haalservice*
Rouwkaarten worden opgehaald tussen 16.00 uur en 20.00 uur. Ieder adres in Nederland is mogelijk.
Bezorging op maandag
PostNL-locatie
Januari t/m december
Ma-vr tot 16.30 uur**
Volgende bezorgdag (dinsdag t/m zaterdag)
Brievenbus
Januari t/m november
Ma-vr tot 16.30 uur**
Volgende bezorgdag (dinsdag t/m zaterdag)
* U kunt de Haalservice aanvragen van vrijdag 16.30 uur tot zondag 14:30 uur.
** Kijk voor het versturen van rouwpost rond de feestdagen op postnl.nl/feestdagen.

Rouwpost versturen in het weekend?

Deze halen we graag kosteloos bij u op. We zorgen ervoor dat uw rouwkaarten op maandag worden bezorgd. Meld u aan via dit formulier of bel met onze klantenservice.