Menu

Verstuur je brief aangetekend

En kies voor extra zekerheid

Bewijs van versturen en ontvangst? Verstuur je brief aangetekend. De brief geven we persoonlijk af aan de deur, nadat de ontvanger heeft getekend. De inhoud is verzekerd tot € 50 bij verlies of beschadiging.

Is de waarde van de inhoud hoger? Verstuur je brief dan Verzekerd (tot € 500).

Waarom aangetekend een brief versturen?

  • Bewijs van versturen én ontvangst (handtekening)
  • Tot € 50 vergoed bij verlies of beschadiging
  • Volg je brief met track & trace

Aangetekende brief versturen

Handig als je bijvoorbeeld een contract verstuurt, of een paspoort voor een visum naar de ambassade. Denk hierbij wel aan de waarde van de goederen. Minder dan € 50? Verstuur je brief aangetekend. Kies voor verzekerd versturen als de waarde hoger is (tot € 500). Verstuur goedkoper door online voor te bereiden, voordat je het afgeeft bij een PostNL-locatie. Je brief wordt meestal de volgende dag bezorgd. Geef je de brief op zaterdag af? Dan bezorgen we het dinsdag.

Verstuur je brief online

Wil je een aangetekende brief online versturen? Doe deze dan niet in de brievenbus. Geef hem altijd af bij een PostNL-punt.

Verzendkosten

Je verstuurt je brief aangetekend al vanaf €8,55 online of anders via je dichtstbijzijnde PostNL-punt:

 t/m 2 kg
NL€ 9,05
EUR1€ 12,55
EUR2€ 14,55
Wereld€ 19,30

Gewicht en formaat

  • Maximumformaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm 
  • Minimumformaat: 14 x 9 cm
  • Maximumgewicht: 2 kg

Over de bezorging

Als de ontvanger niet thuis is, dan kan hij de brief ophalen bij een PostNL-locatie. Aangetekende brieven bezorgen we niet bij de buren. We overhandigen de brief pas als de geadresseerde of een (volwassen) huisgenoot heeft getekend.

Kunnen we de brief niet bezorgen bij de geadresseerde? Geen zorgen. De brief sturen we automatisch en kosteloos naar jou terug. Let op dat je wel het retouradres op de envelop schrijft.

Heb je een brief aangetekend verstuurd en wil je weten waar het is? Volg je brief