Menu

Verstuur je brief aangetekend

En kies voor extra zekerheid

Bewijs van versturen en ontvangst? Verstuur je brief aangetekend. Het wordt persoonlijk overhandigd aan de deur, nadat de ontvanger heeft getekend. De inhoud is verzekerd tot € 50 bij verlies of beschadiging.

Is de waarde van de inhoud hoger? Verstuur je brief dan Verzekerd (tot € 500).

Waarom aangetekend een brief versturen?

  • Bewijs van versturen én ontvangst (handtekening)
  • Tot € 50 vergoed bij verlies of beschadiging in binnen- en buitenland
  • Volg je brief met track & trace

Aangetekende brief versturen binnen Nederland

Handig als je bijvoorbeeld een contract verstuurt, of een paspoort voor een visum naar de ambassade. Denk hierbij wel aan de waarde van de goederen. Minder dan € 50? Verstuur je brief aangetekend. Kies voor verzekerd versturen als de waarde hoger is (tot € 500). Verstuur goedkoper door online voor te bereiden, voordat je het afgeeft bij een PostNL-locatie. Je brief wordt de volgende dag bezorgd. Geef je de brief op zaterdag af? Dan wordt het op dinsdag bezorgd.

Verstuur je brief online

Wil je een aangetekende brief online versturen? Doe deze dan niet in de brievenbus. Geef hem altijd af bij een PostNL-locatie.

Aangetekende brief versturen naar het buitenland

Geef je brief af bij een PostNL-locatie. Als je het online voorbereidt is het goedkoper én sneller afgehandeld. Bij een brief buiten de EU, moet je een douaneformulier invullen en meesturen. Deze krijg je van de medewerker bij de PostNL-locatie. Als je je brief online voorbereidt, krijg je automatisch het formulier te zien. Deze kun je digitaal invullen.

Kan de brief niet bezorgd worden bij de geadresseerde? Geen zorgen. Het wordt automatisch en kosteloos naar jou teruggestuurd. Zodra de brief in het buitenland is, wordt de bezorging overgenomen door de postvervoerder van dat land. Het verschilt per land en per postvervoerder hoeveel bezorgpogingen worden gedaan. Dit heeft te maken met de afspraken die met een land zijn gemaakt. Als je hier vragen over hebt, neem dan contact op met de postvervoerder van dit land.

Benieuwd wanneer je brief naar het buitenland wordt bezorgd? Bekijk de bezorgtijden.

Uitzonderingen: Geld, cheques, edelmetalen (waaronder ook sieraden) en edelstenen verstuur je naar het buitenland altijd verzekerd. Deze artikelen komen niet in aanmerking voor een schadevergoeding als je ze aangetekend naar het buitenland verstuurt. Ongeacht de waarde.

Verzendkosten binnen- en buitenland

Je verstuurt je brief aangetekend al vanaf € 8,45. Dit hangt af van de bestemming van de zending.

 t/m 2 kg
NL€ 8,45
EUR1€ 11,95
EUR2€ 13,95
Wereld€ 16,95

Gewicht en formaat

  • Maximumformaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm 
  • Minimumformaat: 14 x 9 cm
  • Maximumgewicht: 2 kg

Over de bezorging

Als de ontvanger niet thuis is, dan kan hij de brief binnen 2 weken ophalen bij een PostNL-locatie. De brief wordt niet bij de buren bezorgd. We overhandigen de brief pas nadat er is getekend. Door de geadresseerde of door een volwassen huisgenoot.

Kan de brief niet bezorgd worden bij de geadresseerde? Geen zorgen. De brief wordt automatisch en kosteloos naar jou teruggestuurd, zowel binnen als buiten Nederland.

Heb je een brief aangetekend verstuurd en wil je weten waar het is? Volg je brief