Verstuur je brief verzekerd

En laat de inhoud verzekeren tot maximaal € 500

Bewijs van versturen en ontvangst? Verstuur je brief verzekerd binnen Nederland of naar het buitenland. De brief wordt persoonlijk overhandigd aan de deur, nadat de ontvanger heeft getekend. De inhoud is verzekerd tot maximaal € 500 bij verlies of beschadiging. Dit is afhankelijk van de waarde van de inhoud van de brief.

Heeft de inhoud een waarde tot € 50? Verstuur je brief dan aangetekend.

Waarom verzekerd een brief versturen?

  • Bewijs van versturen én ontvangst (handtekening)
  • Tot maximaal € 500 vergoed bij verlies of beschadiging
  • Kan zowel naar binnen- als buitenland
  • Volg je brief met track & trace

Verzekerd je brief versturen binnen Nederland

Handig als je bijvoorbeeld geld of een aantal paspoorten verstuurt. Kies voor verzekerd versturen als de waarde van de inhoud hoger is dan € 50. Minder dan € 50? Verstuur je brief aangetekend.

Geef bij een PostNL-locatie de waarde aan die je wilt laten verzekeren. Je moet wel de waarde van het product kunnen aantonen. Bijvoorbeeld aan de hand van een factuur.

Je brief verzekerd versturen kan alleen via een PostNL-locatie. Je brief wordt de volgende dag bezorgd. Geef je de brief op zaterdag af? Dan wordt het op dinsdag bezorgd.

Vind een PostNL-locatie

Verzekerde brief versturen naar het buitenland

Ga naar een PostNL-locatie bij jou in de buurt. Bij een brief buiten de EU, moet je een douaneformulier invullen en meesturen. Deze krijg je van de medewerker bij de PostNL-locatie. Het is niet mogelijk om naar alle landen een brief verzekerd te versturen.

Kan de brief niet bezorgd worden bij de geadresseerde? Zodra de brief in het buitenland is, wordt de bezorging overgenomen door de postvervoerder van dat land. Het verschilt per land en per postvervoerder hoeveel bezorgpogingen er worden gedaan. Dit heeft te maken met de afspraken die met een land zijn gemaakt. Als je hier vragen over hebt, neem dan contact op met de postvervoerder van dit land.

Wil je weten wanneer je brief wordt bezorgd? Bekijk de bezorgtijd naar het buitenland.

Gebruik een sealbag

Gebruik voor zowel binnen- als buitenland een rode sealbag om je brief te verzegelen (als de omvang dit toelaat). Zo kan niemand ongemerkt je brief openen.

Verzendkosten binnen- en buitenland

Je verstuurt een verzekerde brief al vanaf € 14,90. Dit hangt af van het gewicht, het formaat en de bestemming van de zending.

 t/m 2 kg
NL€ 14,90
EUR1€ 17,90
EUR2€ 19,90
Wereld€ 23,90

Bekijk onder welke zone het land van bestemming valt.

Over de bezorging

Als de ontvanger niet thuis is, dan kan hij de brief binnen 2 weken ophalen bij een PostNL-locatie. De verzekerde brief wordt niet bij de buren bezorgd. We overhandigen de brief pas nadat er is getekend. Door de geadresseerde of door een volwassen huisgenoot. Voor zowel binnen- als buitenland geldt: kan de brief niet bezorgd worden bij de geadresseerde? Geen zorgen. De brief wordt automatisch en kosteloos naar jou teruggestuurd.

Heb je een brief verzekerd verstuurd en wil je weten waar het is? Volg je brief.

Zie ook: