Aangetekend (klein) pakket buitenland

Extra zekerheid bij het wereldwijd versturen van je (klein) pakket

Bewijs van versturen en ontvangst? Nu verstuur je ook je kleine pakket aangetekend naar het buitenland. Het (klein) pakket wordt persoonlijk overhandigd aan de deur, nadat de ontvanger heeft getekend. Je kunt kiezen voor een verzekerd bedrag van € 50 bij een klein* pakket en voor € 100 en € 500 bij een pakket.

Is de waarde van de inhoud hoger? Verstuur je pakket dan met een extra verzekering tot € 5.500.

Waarom aangetekend pakket versturen?

  • Bewijs van versturen én ontvangst (handtekening)
  • Keuze uit een verzekering van € 50, € 100 of € 500 bij verlies of beschadiging naar het buitenland
  • Volg je pakket met track & trace
  • Pakket automatisch en kosteloos retour als het niet afgeleverd kan worden

Aangetekend pakket versturen naar het buitenland

Geef je pakket af bij een PostNL-locatie. Als je online je zending adresseert en betaalt, bespaar je een hoop tijd. Je hoeft dan bij het versturen alleen je digitale barcode te laten scannen. Bij een pakket buiten de EU, moet je een douaneformulier invullen en meesturen. Deze krijg je van de medewerker bij de PostNL-locatie. Frankeer je online? Dan krijg je automatisch het formulier te zien. Deze kun je digitaal invullen. Geen printer? Wij printen je verzendlabel en eventueel bijbehorende douaneformulieren.

Kan het pakket niet bezorgd worden bij de geadresseerde? Zodra het pakket in het buitenland is, wordt de bezorging overgenomen door de postvervoerder van dat land. Het verschilt per land en per postvervoerder hoeveel bezorgpogingen er worden gedaan. Dit heeft te maken met de afspraken die met een land zijn gemaakt. Als je hier vragen over hebt, neem dan contact op met de postvervoerder van dit land. 

Wil je weten wanneer je pakket wordt bezorgd? Bekijk de bezorgtijd naar het buitenland.

Verzendkosten

De prijs hangt af van de bestemming, het formaat en het gewicht van de zending. Bekijk alle tarieven.

Uitzonderingen: Geld en cheques verstuur je naar het buitenland altijd verzekerd. Deze artikelen komen niet in aanmerking voor een schadevergoeding als je ze aangetekend naar het buitenland verstuurt. Ongeacht de waarde.

Over de bezorging

Kan het pakket niet bezorgd worden bij de geadresseerde? Geen zorgen. Het pakket wordt automatisch en kosteloos naar jou teruggestuurd, zowel binnen als buiten Nederland.

Heb je een pakket aangetekend verstuurd en wil je weten waar het is? Volg je pakket.

*Een klein pakket is max. 2 kg en L x B x H is max. 90 cm met de langste zijde max. 60 cm (het formaat van een schoenendoos). Hierbinnen past dus ook een brievenbuspakje.