Data: het fundament van onze business

Om heel Nederland zo goed mogelijk te verbinden zijn we volop in transitie naar een tech gedreven organisatie. We zien data als het fundament van onze business. Alles wat we doen, willen we zo veel mogelijk data-gedreven doen. Dat betekent voor jou als dataspecialist: enorm gave uitdagingen!
  • Werken bij Data

    Dit is hét moment om ‘in te stappen’. Als data engineer, data architect, data scientist of data analist. Je vindt bij ons alle ruimte om te pionieren, de vrijheid om je projecten te kiezen en genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

  • Volop impact

    Bij PostNL heeft je werk impact. Impact in de organisatie: jouw oplossingen beïnvloeden alle processen, helpen om besluiten te nemen en maken nieuwe diensten en producten mogelijk. En impact op onze klanten: de consumenten en duizenden webshops die onze diensten en producten dagelijks gebruiken.

  • Data te over!

    Goed om te weten: op een doordeweekse dag bezorgen we 1,2 miljoen pakketten. Zo’n 8 miljoen mensen hebben een PostNL account. En onze 250.000 rolcontainers zijn voorzien van trackers zodat ze realtime data kunnen verzamelen. Mede hierdoor beschikken we over ongekende hoeveelheden aan data. Data die al onze processen aanstuurt en prescriptive data waarmee we voortdurend optimaliseren. Dat maakt PostNL een playground voor dataspecialisten.

De app die iedereen wil hebben

We leven in een enorm snelle en dynamische wereld, vooral als het gaat om digital. Om relevant te zijn voor onze klanten, willen wij daar als bedrijf in voorop lopen. Dankzij 8 miljoen klantaccounts en bijbehorende data weten we precies wat onze klanten willen. Daarmee kunnen we onze app niet alleen optimaliseren, maar kunnen we ook de app bouwen die iedereen wil hebben.

Engineering cultuur

We hebben een open engineering cultuur waarin collegialiteit en high performance hand in hand gaan. Onze dataspecialisten werken in multidisciplinaire teams samen met de business hard aan ambitieuze en complexe uitdagingen. Tegelijkertijd zorgen we voor een gezonde work-life balance.

“Met al onze data kunnen we ontzettend veel. Als het nog niet kan, dan maken we het wel mogelijk.”

Elise Zuurbier, Consumer Insights analist

Zie jij jezelf werken bij PostNL? Solliciteer dan nu en word onze nieuwe collega bij Data!

Meer weten?

Neem gerust contact op met onze recruiters. We staan klaar voor al je vragen.