Hulpmiddelen voor versturen van partijenpost

Het aanleveren van partijenpost kun je op verschillende manieren doen. Hiervoor bieden we diverse handige hulpmiddelen aan. De hulpmiddelen zijn gratis te bestellen in onze webshop. Hieronder leggen we je uit wat je nodig hebt.

Welke hulpmiddelen zijn er?

Denk aan hulpmiddelen zoals postzakken, sealbags en rolcontainers. 

Zijn er hulpmiddelen die ik standaard moet gebruiken? 

Als je partijenpost verstuurt, dan moet je standaard een sealbag of tiewrap gebruiken. Bij het voormelden van je partijenpost in MijnPostNL doen wij een voorstel om de partijenpost in een sealbag of postzak met tiewrap aan te bieden.  

Sealbag of tiewrap 

Elke sealbag of tiewrap heeft een unieke barcode. Op het postkantoor of bij ontvangst door de chauffeur wordt de barcode op de sealbag of tiewrap gescand. Vanaf dat moment kunnen wij precies achterhalen waar je partij zich bevindt. Gebruik je geen sealbag of tiewrap? Dan wordt er een toeslag berekend. 

De sealbag en tiewrap bestel je gratis in onze webshop

Hoe weet ik welke hulpmiddelen ik nodig heb? 

Weet je niet zeker wat je precies nodig hebt om jouw partijenpost te versturen? Als je de partijenpost invoert in Mijn PostNL, adviseren we je meteen welk hulpmiddel je het beste kunt gebruiken. Dit hangt namelijk af van het volume dat je verstuurt. Ook op de stappenkaarten en in handleidingen op Mijn PostNL kom je meer te weten over de hulpmiddelen voor partijenpost.  

Tip: wil je je partijenpost gemakkelijk stapelen of vervoeren? Bestel dan een bakkenwagen of rolcontainer

De volgende hulpmiddelen heb je nodig voor: 

Hoe bied ik partijenpost voor het buitenland aan?

Het aanleveren van partijenpost naar het buitenland kan op verschillende manieren:  

  • Aanleveren in bakken 
  • Aanleveren in zakken / zakken op rolcontainers 
  • Aanleveren in rolcontainers/op pallets