Voorbereid op voorjaarsdrukte!

Samen bezorgen we jouw klanten een heerlijk voorjaar

Met de lente in hun bol shoppen je klanten veel online. Ze ontvangen vakantiegeld, hebben zin in nieuwe kleding, gaan de tuin opknappen en vieren feestdagen. Bereid je samen met ons voor op de drukte!
Meer tevreden klanten met bloemen

Checklist voorjaarsdrukte

 • Pakketten

  ✔ Geef je volume door

  Verwacht je meer pakketten te versturen? Vraag dan op tijd extra volume aan. Dat regel je via de haalservice-module in Mijn PostNL.

 • Kalender

  ✔ Afwijkende dagen

  Rond de feestdagen zijn er afwijkende aanlever- en bezorgdagen voor post en pakketten. Oók naar het buitenland. Hou hier dus rekening mee.

 • Tips

  ✔ Gebruik de tips

  Met onze praktische tips kan je goed de voorjaarsdrukte aan. Zo bezorgen we je klanten samen een heerlijk voorjaar! Bekijk de tips hieronder.

Tips voor de voorjaarsdrukte

Bekijk de praktische tips & tricks om je pakketten zo snel mogelijk bij je klanten te krijgen.

1. Verpak (afwijkende) pakketten goed

Tuinstoelen, BBQ’s en planten: In het voorjaar zien we meer pakketten met afwijkende formaten.

2. Spreid je acties

Wees slim en spreid je aanbiedingen uit over meerdere dagen. En pas gelijk je bezorgbelofte aan!

3. Voor elk pakket: plak-adres-bezorg-mail

Je pakketten snel bezorgd? Doe de check.

4. Regel je retouren

Een goed retourbeleid zorgt voor tevreden klanten, herhaalaankopen en minder druk op je klantenservice. Hoe regel jij dat?

5. Bespaar tijd met Mijn PostNL Zakelijk

In drukke periodes wil je vooral tijd besparen en overzicht houden. Je pakketzaken regel je snel en zonder gedoe via Mijn PostNL Zakelijk.

Handtas in doos uitpakken

Bagageonline.nl over pieken in drukte

‘We versturen bijna 100.000 pakketten per jaar, met pieken in drukte. En die gaan we voorbereid in. We bespreken dit met onze accountmanager, bijvoorbeeld voor extra haalservice-ritten. En bezorgopties helpen echt om die volumes te spreiden.’


‘We hebben met andere vervoerders gewerkt, die met een scherpe prijs kwamen. Maar vandaag besteld, morgen in huis? PostNL kan dat gewoon. Dat is iets wat anderen gewoon niet waarmaken. Dus PostNL is misschien niet de goedkoopste, maar onderaan de streep zijn we goedkoper uit!’


Rob van Lemmen - Bagageonline.nl